Evenementen

Landelijke speel-O-theken-Dag in Hoogeveen

HOOGEVEEN – De Vereniging Speel-O-Theken Nederland (VSN) organiseert in samenwerking met de Speel-O-Theek Hoogeveen de Landelijke Speel-O-Theken-dag 2018. Op deze dag (zaterdag 29 september 2018) staat de verkiezing van de Speel-o-Theek van het jaar centraal. Hiervoor zijn de Speel-o-Theken Het Kasteel uit Velp en de Boemerang uit Meppel als beste uit de voorronde gekomen. Diegene die als beste het thema: ‘Heel Holland speelt’ kan invullen wordt winnaar.

Twee jaar geleden werd de Speel-O-Theek Hoogeveen de beste boven de grote rivieren. Alle Speel-O-Theken in Nederland zijn uitgenodigd voor dit bijzondere evenement. Na het formele gedeelte en de verkiezing houdt wethouder Gert Vos ’s middags een lezing over de mogelijkheden en wenselijkheden van het Kindpakket.

Liesbeth den Heijer van het Taalhuis Hoogeveen legt uit hoe Taalhuizen en Speel-O-Theken elkaar kunnen versterken bij het verbeteren van taalvaardigheid en digitale vaardigheden. Miriam Bussemaker van Villa Leesplezier houdt een voordracht over ‘lezen en spelen’ en welke rol een Speel-o-Theek daarbij kan spelen. De bijeenkomst wordt gehouden in het Wijkgebouw de Weideblik. In het daar tegenover gelegen gebouw van de Speel-O-Theek Hoogeveen tonen diverse leveranciers van speelgoed hun nieuwe assortiment . Tevens wordt een rondleiding door de Speel-O-Theek verzorgd en kunnen de Speel-O-Theken hun overtollig speelgoed verkopen, ruilen of weggeven.

Geef een reactie