Hoogeveen – Stichting Leefbaarheidsfonds ondersteunt initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in hun wijk, dorp of buurt vergroten. Het fonds kan deze ondersteuning bieden door donaties van het Hoogeveense bedrijfsleven.

Tijdens de ontmoetingsdag ‘Hoogeveen Doet, Hogeveen Ontmoet’ reikte de secretaris van het Leefbaarheidsfonds een cheque van €300,00 uit aan de klankbordgroep.

De klankbordgroep wil met de ontmoetingsdag graag aandacht vragen voor inwoners van Hoogeveen waarvoor het moeilijk is om een echte plek te vinden in de samenleving. Tijdens de ontmoetingsdag werden aan verschillende werktafels gesprekken gevoerd tussen professionals, bewoners en vrijwilligers over hoe er in Hoogeveen nog meer samengewerkt kan worden om iedereen mee te kunnen laten doen.

Ook waren er vertegenwoordigers aanwezig van landelijke projecten met soortgelijke thema’s. Met de ervaring van deze projecten en de verzamelde ideeën van de deelnemers gaat de klankbordgroep nu aan de slag om de leefbaarheid in Hoogeveen voor iedereen nog beter op de kaart te zetten.

Door Henk Boer

Geef een reactie