HOOGEVEEN – Sinds een half jaar beschikt Bibliotheek Hoogeveen over een Wizefloor. Op deze interactieve vloer zijn al heel wat potjes voetbal gespeeld, digitale ballonnen doorgeprikt, afbeeldingen van prentenboeken tevoorschijn getoverd en spannende quizzen gespeeld. Maar er kan meer op deze bijzondere vloer! Leerlingen uit groep 7 en 8 van EBS de Fontein presenteren er op vrijdag 10 mei hun eigen verkiezingsprogramma’s.

Foto: Bibliotheek Hoogeveen

EBS de Fontein maakt gebruik van het lesprogramma Blink. De groepen 7 en 8 werken momenteel aan het thema ‘Stem op mijn partij’. In dit lesprogramma komen verschillende wereldproblemen aan de orde. De leerlingen hebben in groepjes eigen politieke partijen opgericht. Samen bedachten ze oplossingen voor een aantal wereldzaken en maakten ze hun eigen verkiezingsprogramma.

De school sluit het project af in de bibliotheek. De leerlingen gebruiken de Wizefloor voor het houden van pitches en presenteren zo hun verkiezingsprogramma’s. Na de presentaties volgt een stemronde. Alle aanwezige ouders en kinderen kunnen stemmen op de partij die het beste aansluit bij hun mening.

Nog niet eerder is de Wizefloor in Nederland ingezet om kinderen zelf te laten programmeren en presenteren. EBS de Fontein en de bibliotheek werkten samen aan dit unieke project.

Geef een reactie