Hoogeveen – Het is ‘gamen’ geblazen deze week voor de leerlingen van de christelijke basisscholen van PricoH.

dsc05789

Alle scholen doen mee aan de Week van de Mediawijsheid. Thuis en op scholen spelen de kinderen uit groep 7 en 8 het spel MediaMasters, een interactieve game die ze leert welke gevaren en mogelijkheden het digitale tijdperk hen biedt.

“Goed en gezond opgroeien in de digitale wereld is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders én school”, zegt Arend Eilander, directeur/bestuurder van PricoH. “In een wereld waarin de kinderen al op jonge leeftijd grote stappen zetten in de digitale wereld, komen ze soms ook zaken tegen waarvoor we ze eigenlijk nog willen beschermen. Wij vinden het als school onze verantwoordelijkheid om kinderen én ouders daarbij te helpen. Daarom doen we op alle scholen mee aan de Week van de Mediawijsheid, waarin aandacht wordt gevraagd voor kritisch, leerzaam en vooral positief gebruik van media.”

Risico’s en kansen
Het thema van de projectweek is ‘Feit, Fake of Filter’. Onderwerpen die aan bod komen zijn sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Via de game moeten leerlingen laten zien welke mediavaardigheden zij in huis hebben en van elkaar leren om de game tot een goed einde te brengen. Eilander: “Moderne technologie speelt een steeds grotere rol in de samenleving en heeft invloed op de manier waarop wij werken en leren. In dit digitale tijdperk klikken, liken en delen we er op los. Dat biedt volop kansen, maar er kleven ook risico’s aan. Kennis, ideeën, maar ook indringende beelden van over de hele wereld zijn slechts één klik van ons verwijderd. Bij PricoH vinden we het onze taak om leerlingen daarop voor te bereiden en ze de vaardigheden mee te geven die horen bij de 21e eeuw. Positief, maar ook kritisch leren omgaan met media hoort daarbij.”

Foto: Leerlingen van de PricoH-basisscholen doen deze week mee aan de Week van de Mediawijsheid

Door Henk Boer

Geef een reactie