HOOGEVEEN – Leerlingen van RSG Wolfsbos hebben zich massaal ingeschreven voor de Hoogeveense Cascaderun op 12 juni aanstaande. Sportdocenten Nico Schulting en Roelina Zwiers zijn zich samen met de leerlingen druk aan het voorbereiden op het sportieve evenement.

Roelina Zwiers, docent Lichamelijke Opvoeding (LO) bij RSG Wolfsbos vertelt enthousiast: “We kijken ontzettend uit naar de Cascaderun. Zo fijn dat het eindelijk weer kan en dat zoveel leerlingen mee gaan doen! RSG Wolfsbos betaalt het inschrijfgeld voor zowel leerlingen als medewerkers, daar zijn we ontzettend blij mee. Als school vinden wij het belangrijk dat leerlingen en medewerkers in een veilige, gezonde en uitdagende omgeving met elkaar samenwerken.

We stimuleren onze leerlingen om bewuste keuzes te maken voor een gezonde leefstijl. Voldoende bewegen is daarbij essentieel. Meedoen aan de Cascaderun is laagdrempelig, iedereen loopt in z’n eigen tempo. De een gaat voor een snelle tijd, een ander is al trots als hij heeft meegedaan. Beide is helemaal prima. De leerlingen zijn nu volop in training. Het is fantastisch om reacties van leerlingen te horen zoals ‘ik voel me fitter’, ‘ik kan me beter concentreren’, ‘ik word er blij van’ of ‘ik kan mijn hoofd leegmaken tijdens het hardlopen’. Op 12 juni zijn we helemaal klaar voor deze sportieve uitdaging!”.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: