HOOGEVEEN – Leerlingen van RSG Wolfsbos presenteerden donderdag 6 februari hun profielwerkstukken. Aan docenten en ouders op het Alfa-college aan de Voltastraat. De afgelopen weken hebben de leerlingen op het Alfa-college gewerkt aan de profielwerkstukken ter voorbereiding op hun vervolgopleiding. Door het maken van een profielwerkstuk.

Hebben de vmbo’ers de afgelopen weken alvast sfeer kunnen proeven op school en kennis gemaakt met het mbo. Over hun eigen interesses.

  • Wat vind ik leuk
  • Hun kwaliteiten
  • Waar ben ik goed in
  • Hu vaardigheden
  • Wat kan ik al?

Van duurzame technieken tot aan dierenwelzijn
De leerlingen presenteerden op feestelijke wijze en zo creatief mogelijk hun profielwerkstuk. Stond er een pop-up restaurant, lagen er onderdelen van een motorblok uitgestald en werden zelfs biggetjes de school in gebracht.

De winnaars
De presentatie van de profielwerkstukken werd beoordeeld door docenten van het Alfa-college, RSG Wolfsbos en ouders. De publieksprijs ging naar Brigitte Huisman en Juul Vos voor hun project rondom dierenverzorger. Rosanne de Jong en Thirza Annema sleepten de eerste prijs in het vakgebied Techniek in de wacht. Leerlingen Esmee van Goor en Aniek Verschoor wonnen op het gebied van Zorg en Welzijn. En Susanne ten Kate en Iris Stevens werden eerste in het vakgebied Economie.

Samenwerking
Het Alfa-college begeleidt leerlingen van de vmbo-scholen RSG Wolfsbos en Roelof van Echten College met hun profielwerkstukken.

Geef een reactie