Gedeputeerde Tjisse Stelpstra komt prijs aan de leerlingen overhandigen die naar milieusymposium in Denemarken gaan.

HOOGEVEEN – Een groep van zeven leerlingen uit 4 VWO van RSG Wolfsbos, locatie de Groene Driehoek in Hoogeveen, heeft de schoolopdracht circulaire economie gewonnen. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra heeft vandaag de prijs overhandigd aan de winnaars. Namens het winnende team mogen twee leerlingen deelnemen aan de Youthcore conferentie in Denemarken, een Europese conferentie over duurzaamheid en milieu voor jongeren.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra komt prijs aan de leerlingen overhandigen die naar milieusymposium in Denemarken gaan.

Leerlingen Atheneum 4 van Drentse middelbare scholen kregen de uitdaging een verbetervoorstel te schrijven voor een meer circulair grondstoffengebruik op de eigen school. Marina van der Zee, teamleider VWO van RSG Wolfsbos, is erg trots op haar leerlingen: “Het was ontzettend mooi om te zien hoe dit groepje leerlingen aan de slag ging om, in het kader van circulaire economie, onderzoek te doen naar afvalstromen binnen de locatie. Zo hebben de leerlingen onder andere de papierstromen en de afvalscheiding binnen de school onder de loep genomen. Ook hebben ze diverse leveranciers en bedrijven benaderd, gesprekken gevoerd en interviews afgenomen om hun onderzoek vorm te geven. Dat hun inzet en enthousiasme op deze manier wordt beloond is natuurlijk fantastisch, daar zijn we als school hartstikke trots op!”

Gedeputeerde Stelpstra is blij met het enthousiasme van de leerlingen voor deze schoolopdracht: “Dit was een mooie kans jongeren meer kennis te laten maken met een circulaire economie. Veel te veel afval wordt weggegooid zonder te kijken wat je er nog meer mee kunt. De leerlingen hebben de school hiervoor een goed verbeterplan aangereikt. Als provincie Drenthe stimuleren we dit graag met deze prijs.” De Youthcore conferentie vindt plaats van 16 tot en met 21 september in Herning, Denemarken.

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie