Hoogeveen – Leerlingen uit klas 3 van locatie Griendtsveenweg hebben maandag 12 en 19 januari rekenles gegeven in groep 3 van basisschool De Weidebloem. Ze deden dat als opdracht voor het vak ISP, waarin vmbo-leerlingen via praktijkopdrachten kennis met verschillende studierichtingen en beroepssectoren.

“We hebben verschillende rekenspelletjes met de kinderen gedaan”, legt Lianne Schonewille (foto) uit. “Ik speelde het spelletje ‘Verliefde harten memory’. De kinderen moesten steeds twee hartjes omdraaien met een getal achterop. Als die getallen samen 10 waren, dan waren de hartjes verliefd en mochten ze de hartjes houden. Het was heel leuk om te doen. Sommige kinderen waren goed in rekenen en anderen moest je wat meer helpen. Maar ze deden allemaal enthousiast mee en ze bleven lachen. Het was gewoon heel gezellig.”

Leren van elkaar
Ook docent Manon Nieuwenhuis kijkt tevreden terug op het project. “De basisschool leerlingen vonden het leuk. In kleine groepjes leerden ze spelenderwijs rekenen. Ook voor onze leerlingen was het een leerzame ervaring. Ze leren om zich goed voor te bereiden en de verantwoordelijkheid voor de activiteit te dragen. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en ontdekken hoe het is om later in het onderwijs te werken. Dergelijke opdrachten helpen leerlingen om een weloverwogen keuze te maken voor een vervolgopleiding. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. Onderwijs maak je toch samen.”

Door Henk Boer

Geef een reactie