Oriënteren op technische vervolgstudie bij Alfa-college
Hoogeveen/Meppel – Bijna 70 derdejaars vmboleerlingen van Stad en Esch uit Meppel bezochten het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek.

De gemotiveerde en enthousiaste vmbo-leerlingen volgden op de locatie KARgo! aan de Stroom workshops Motorvoertuigentechniek en Transport & Logistiek. Aan de Voltastraat ging men aan de slag bij de overige technische opleidingen. Het is voor het tweede jaar dat Stad en Esch de TechniekExperience op het Alfa-college bezoekt. Dit schooljaar zullen nog een aantal oriëntatiemiddagen georganiseerd worden voor scholen uit de regio.

Solderen en ontwerpen
In het informatieve deel van de workshops werd leerlingen verteld over het brede aanbod van technische opleidingen waaruit zij kunnen kiezen na het behalen van hun vmbo diploma. Ook de beroepsmogelijkheden werden besproken. Hierna gingen de leerlingen zelf aan de slag.

Bij ICT werd een game en een website ontworpen. Voor degene die volgens de medeleerlingen de mooiste website bouwde was er een VR-bril als beloning. Studenten Bouwkunde begeleidden de leerlingen bij het ontwerpen van een droomhuis, tijdens de workshop 3d ontwerpen.

Bij Werktuigbouw maakten de jongeren met behulp van diverse machines en gereedschappen een memohouder. Ook bij Elektro- en Installatietechniek werden de handen uit de mouwen gestoken met onder andere solderen en het buigen van koperen buizen.

PIT
In het praktijklokaal van PIT(Prakrijk in Techniek) maakten de leerlingen kennis met industriële automatisering. In deze ‘reality’ leeromgeving staat onder meer een afvulinstallatie voor waterflessen, waarmee de studenten leren werken met geautomatiseerde productieprocessen.

KARgo!
Op de locatie KARgo! kregen de jongeren inzicht in de wereld van Transport en Logistiek en Motorvoertuigentechniek. Hier werd in het elektropracticum een schakeling gemaakt die ervoor zorgt dat het licht van een auto automatisch aangaat. Ook in de werkplaatsen werden opdrachten uitgevoerd. KARgo! is een uniek leslocatie. In Keuzegids MBO 2017 zijn de opleiding Transport en Logistiek voor het vijfde achtereenvolgende jaar als beste van Nederland beoordeeld. Ook Motorvoertuigentechniek mag zich een Topopleiding noemen.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Geef een reactie