HOOGEVEEN – In samenwerking met de IT Hub in Hoogeveen en de politie kregen de leerlingen in het kader van digitale veiligheid een workshop van de digitale wijkagent, Martin Vos. Op 1 februari was de digitale wijkagent op bezoek bij Wolfsbos. Hij heeft de leerlingen van het ICT Lyceum een workshop gegeven over digitale veiligheid met als onderwerpen phishing, cyber security en malware. De workshop werd gegeven vanuit het Mobiel Media Lab op de parkeerplaats bij school.

Daarna kregen de leerlingen na een korte uitleg een challenge, waarbij ze wachtwoorden moesten kraken, websites hacken en codes moesten oplossen. Dit is ter voorbereiding op een leuk ICT-event van de politie dat re-b00tcmp heet. Reb00t-cmp is een evenement dat georganiseerd wordt door politie en bedrijven om bewustzijn te creëren en ook om talenten te zoeken voor ICT en cyber-security.

Maximaal 40 leerlingen die de challenge hebben volbracht, kunnen worden uitgenodigd voor het evenement dat wordt georganiseerd op 23 maart 2024 in de IT Hub. Het ICT Lyceum is een aparte stroom binnen de MAVO, HAVO en VWO afdeling van Wolfbos. Op 13 februari is er vanaf 19.00 uur een voorlichting over het ICT Lyceum op de IT Hub in Hoogeveen voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van Wolfsbos.

Geef een reactie