HOOGEVEEN – Schaatsen in het IJsstadion Thialf in Heerenveen is inmiddels een traditie geworden op Wolfsbos. Al ruim 30 jaar is het een van de sportieve hoogtepunten van het schooljaar. Deze keer heeft een record aantal leerlingen zich opgegeven voor het winterse event. Ruim 500 leerlingen en 17 medewerkers van Wolfsbos maakten er met elkaar een groot schaatsfeest van in Thialf.

Roelina Zwiers, docent lichamelijke opvoeding bij Wolfsbos vertelt: “Om het schaatsevent voor alle leerlingen toegankelijk te maken, heeft de school besloten om het schaatsuitje naar Thialf dit jaar kosteloos aan te bieden. Iedereen die wil, kan mee. Geweldig om te zien dat er dan zoveel animo is. Tijdens de busreis naar Heerenveen zat de stemming er goed in. Nadat schaatskampioenen Jutta Leerdam en Kjeld Nuis het ijs hadden ingereden, mochten de leerlingen de baan op. Op de binnenbaan oftewel de ‘krabbelbaan’ werd hard geoefend om de eerste kneepjes van het schaatsen onder de knie te krijgen. Sommige leerlingen begonnen achter een rekje, daarna met hulp van een klasgenoot de eerste meters maken en tot slot zelfstandig een rondje schaatsen. Met veel bewondering werd gekeken naar de snelle, ervaren schaatsers onder de leerlingen. Een stimulans voor velen om te blijven oefenen. Met vallen, opstaan en doorzettingsvermogen hebben veel leerlingen deze middag geweldige vorderingen gemaakt. De dag werd traditiegetrouw afgesloten met ‘koek en zopie’. Als betrokken docententeam kijken we terug op een zeer geslaagde dag met veel plezier, gezelligheid met elkaar en nieuwe vriendschappen.”

Sportieve Challenge
Naast schaatsen wordt op Wolfsbos veel aandacht besteed aan lifestyle, gezondheid en sport. Zo krijgen nieuwe brugklasleerlingen aankomend schooljaar maar liefst vier lesuren sport per week. Het hele jaar door organiseert de school sportdagen en toernooien. Zit je in groep 7 of 8 en wil je kennismaken met de sportieve kant van Wolfsbos? Meld je dan nu aan op wolfsbos.nl voor de Sportieve Challenge op dinsdag 7 februari van 15.00 tot 16.30 uur.

Geef een reactie