HOOGEVEEN – Woensdagavond 21 november heeft Vincent Wiegers van Inbound Marketing Drenthe een college gegeven over de privacy wetgeving van de AVG. Voor veel (vrijwilligers) organisaties is de privacy wetgeving een heet hangijzer.

Er zijn veel vragen die leven bij de vrijwilligers organisaties. Mag je de teamfoto’s van het elftal wel op de website zetten? Mag je nog wel iets delen op sociale media over je activiteiten? Maar ook hoe beveilig je je relatie gegevens op je laptop.

Vincent heeft veel praktische tips gegeven over beveiligen van data op de laptop. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld een Excel of Word document op de pc, waar alle wachtwoorden in opgeslagen zijn. Als een onbevoegde achter je pc of laptop zit, dan is het met de zoekfunctie van Windows een kleine moeite om dit wachtwoord documentje te achterhalen. Om die reden raadt Vincent aan om hier een wachtwoord manager voor te gebruiken.
Daarnaast is er gesproken over de apps die toegang hebben tot je persoonlijke facebook account. Denk hierbij aan de naamtesten en andere “grappige ”testjes op facebook. Al deze apps hebben toegang tot je privé gegevens. Vaak is het ook nog volkomen onduidelijk wie er achter die apps zitten… Check daarom regelmatig bij je facebook instellingen op die apps.

De avond was interactief, en er was veel ruimte voor inbreng en vragen van de aanwezigen.
Aan het einde van de avond gingen de aanwezigen naar huis met de “ingrediënten” van het een plan om verstandig om te gaan met de gegevens die binnen de organisatie aanwezig zijn.

Vincent Wiegers

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: