Hoogeveen – De malletband van Christelijke Muziekverenging Wilhelmina organiseerde afgelopen zaterdag een gezellig concert met MPG Workum in het Wilhelmina Muziek Centrum te Hoogeveen. Voorafgaand aan het concert had de malletband, zowel met als zonder MPG Workum, een leerzame studiedag.

De dag begon al vroeg. Om 9.30 uur startte de malletband van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina, onder leiding van dirigent Herman Fokkema, aan de studiedag. In de ochtend heeft Wilhelmina alle nummers gerepeteerd die zij tijdens het concert zouden spelen, waaronder een medley van Tarzan en The Rivers of Babylon.

Rond een uur of één heeft de groep gezamenlijk geluncht en werd de Mallet Percussion Group uit Workum (MPG Workum) hartelijk ontvangen in het gebouw. Het instrumentarium van MPG Workum werd klaargezet en om 14.00 uur kon de gezamenlijke repetitie beginnen. De malletbands speelden samen twee nummers: Listen to the Music en Eloise.

Na de gezamenlijke repetities was er voor beide malletbands de gelegenheid om zelf nog een aantal nummers te repeteren en werd de zaal sfeervol aangekleed met kaarsjes en kerstlampjes. Rond een uur of zeven stroomde het eerste publiek binnen. Om half acht begon het concert en zat er ruim 50 man in de zaal. Het was een sfeervol en erg gezellig concert waar beide malletbands verschillende nummers ten gehore brachten. Een dag als deze is voor de malletband van Wilhelmina zeker voor herhaling waard!

Door Henk Boer

Geef een reactie