HOOGEVEEN – Zaterdag 31 oktober trapte operazangeres Titia di Tolve het project ‘Licht in de duisternis’ van de Westerkim af. Tot de kerstperiode worden er op 6 kleine podia op het terrein van de Westerkim activiteiten en optredens verzorgd. Het project brengt letterlijk en figuurlijk licht in de duisternis nu veel activiteiten voor bewoners als gevolg van het coronavirus niet door kunnen gaan. Het optreden van de operazangeres markeerde zaterdag de start van het project en werd positief ontvangen door bewoners.

Vanuit de kamers of vanaf het grasveld kunnen bewoners van de Westerkim de komende weken genieten van de optredens en activiteiten op de 6 podia rondom de Westerkim. De podia zijn sfeervol aangekleed, dus ook zonder activiteit een genot voor het oog. Initiatiefnemers van de Westerkim Tineke Bos, vrijwilligerscoördinator en programmamaker Suzanne Groote kwamen met het idee om letterlijk en figuurlijk licht in de duisternis te brengen. Suzanne: “Iedereen heeft behoefte aan lichtpuntjes in deze tijd, dat geldt zeker ook voor onze bewoners. Enerzijds omdat de dagen kort en donker zijn, anderzijds door de impact van het coronavirus. Alle beperkende maatregelen zijn van grote invloed op hun welzijn. We zoeken steeds naar mogelijkheden om binnen de richtlijnen toch lichtpuntjes te creëren.”

De initiatiefnemers kunnen rekenen op steun en hulp van velen. Een oproep op Facebook voor pompoenen en glazen (jam)potjes leverde al veel op. Daarnaast stelden Welkoop en Tuincentrum Strijker decoratiemateriaal beschikbaar en HB Systems leverde materiaal voor de podia. Medewerkers van Restaurant Narline en studenten van Alfa DOET (Alfa college) hielpen mee met de opbouw. Vanuit het initiatief ‘Horeca helpt de zorg’ worden medewerkers van Restaurant Narline sinds een week ingezet bij de Westerkim. “Ook de saamhorigheid en hulp van velen, ervaren we als lichtpuntje” aldus Tineke Bos.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: