Hoogeveen – Op 11 juni a.s. vindt in het gebouw van het Leger des Heils, Beukemaplein 14 in Hoogeveen een bijzondere lezing plaats. In Israël wonen nog rond de 175.000 overlevenden van de vernietigingskampen van NAZI Duitsland.

Vanwege die traumatische ervaringen, waarin zij aan alles wat een sadistisch mens maar kan bedenken, waren blootgesteld, zijn zij niet in staat geweest een enig zins normaal leven op te bouwen. Lichamelijk en ook vaak psychisch beschadigd zijn zij nu op gevorderde leeftijd niet in staat om in hun leefomstandigheden te voorzien. Alle mishandelingen en experimenten, honger en kou in die jaren eisen nu een zware tol.

Tien jaar terug besefte Daniël Braun, een orthodoxe Jood, dat het zijn opdracht zou worden om deze mensen terzijde te staan om hun laatste levensjaren een menswaardig bestaan te geven. Acht jaar geleden kwam Daniël in Nederland spreken over zijn werk onder de Shoa overlevenden.

En wij, in Meppel zijn een partnerschap met hem aan gegaan. In Israël heeft Daniël met zijn compagnon de stichting Lechaimtolife opgericht en het zelfde hebben wij in Meppel gedaan, st.L’Chaimtolife NL. In deze acht jaar heeft de stichting landelijke bekendheid gekregen en een dependance in Heerlen, Limburg.

Wij zijn dankbaar dat wij dit werk mogen doen en zoeken, ook mede door middel van genoemde spreekbeurten betrokken mensen die de stichting financieel willen ondersteunen om het adopteren van zoveel mogelijk overlevenden mogelijk te maken. Wij nodigen u uit om Donderdagavond 11 juni te komen luisteren naar Daniël Braun, oprichter en leider van Lechaimtolife in Israël. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in het gebouw van het Leger des Heils in Hoogeveen. Aanvang 19.30 uur

Door Henk Boer

Geef een reactie