Hoogeveen – Op zaterdag 19 december zullen 50 slagwerkers tezamen een sfeervol ‘Lichtjesconcert’ gaan geven in het Wilhelmina Muziek Centrum (WMC) aan de Groenewegenstraat. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.                                                           De malletband van muziekvereniging WilhelminaDe malletband van muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen en Sempre Sereno uit Ruinerwold verzorgen een afwisselend programma. Beide malletbands staan onder leiding van instructeur Herman Fokkema. Al een aantal jaren geeft de malletband van Wilhelmina een concert in het weekend voor de Kerstdagen in het eigen repetitiegebouw aan de Groenewegenstraat.

Daarbij wordt ieder jaar een andere malletband uitgenodigd om mee samen te werken. De afgelopen jaren resulteerde dat in mooie concerten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Het publiek waardeerde deze concerten de afgelopen jaren en kwam in steeds grotere aantallen om te genieten van de slagwerkmuziek. Met deze concerten laat de malletband horen dat er met een grote diversiteit aan slagwerkinstrumenten prachtige muziek gemaakt kan worden. De melodie-instrumenten en trommels tezamen bieden vele mogelijkheden.

Dit jaar biedt het programma wederom een grote variatie in muziekwerken. Moderne nummers uit de huidige muziekwereld worden afgewisseld met melodieuze klanken die passen bij dit jaargetijde en worden ondersteund met passende beelden. De malletband van Wilhelmina zal op zondag 20 december ook te horen zijn in de Kerstzangdienst in de Grote Kerk i.s.m. het orkest van de muziekvereniging.

Door Henk Boer

Geef een reactie