Huldiging

Lintjesregen: tien leden in Orde Oranje-Nassau

HOOGEVEEN – 26 april 2018 – Tien leden in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is de ‘neerslag’ van de lintjesregen in de gemeente Hoogeveen dit jaar. Burgemeester Karel Loohuis en de wethouders Erik Giethoorn, Gert Vos en Jan Steenbergen trokken vanmorgen door de gemeente om de versierselen op te spelden bij de gedecoreerden.

Onderscheidingen waren er ook voor een echtpaar. Erna Jager-Kuiper (75) en haar echtgenoot Roelof Jager (77) uit Nieuwlande werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding onder meer voor kerkelijk en pastoraal werk voor de Protestantse Evangelisatie Nieuwlande, preeklezen en de Christelijke Vrouwenvereniging De Passage.

Roelof Jager was de drijvende kracht achter de Dorpsoverleggroep Nieuwlande, die bij de gemeentelijke herindeling in ’98 werd opgericht. Hij zette zich in voor de openbare ruimte en de komst van een multifunctioneel centrum. Verder doet hij met de werkgroep Nieuwlande Rondom goed werk voor de natuur en is hij lid van de initiatiefgroep Dorpssmederij Nieuwlande.

Erna Jager-Kuiper (75) en haar echtgenoot Roelof Jager (77) – foto Sieberen Voordewind ©

Jean Keijer (71) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor het vele werk als ouderling en voorzitter, onder meer voor de gereformeerde wijkgemeente Centrum Hoofdstraatkerk. Daarnaast stak hij veel energie in de zangdiensten van de Centrale Evangelisatie Commissie, de Stichting Fibrosekinderen op Kamp en enkele mannenkoren. (geen foto)

Marry Koekoek-Pol (74) uit Hoogeveen is onderscheiden met het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving haar lintje voor haar maatschappelijke werk onder meer bij de Treant Zorggroep Care, de vrouwenvereniging Solo Scriptura van de Gereformeerde Kerk, de Stichting Hulp aan Limanowa en de Protestants Christelijke Ouderenbond, waar ze bezoekjes aflegt aan 80plus-leden. (geen foto)

Harlie Meier-Gijlers (75) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf het begin in 2006 is mevrouw Meier vrijwilligster bij de Voedselbank Hoogeveen. Zij begon met het wegbrengen van pakketten, maar al snel werd ze ook ingezet voor screening van aanmeldingen en de administratie. Ook was mevrouw Meier vrijwilligster in de De Goede Herderkerk en is zij daar meerdere perioden diaken geweest. Daarnaast is zij mantelzorgster.

Harlie Meier-Gijlers (75)

Het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau viel ook Roelof Meinen (68) uit Hoogeveen ten deel. Hij kreeg de onderscheiding voor vrijwilligerswerk bij de Koninklijke Visio Het Huis te Echten. Hij gaat regelmatig met cliënten fietsen, wandelen of winkelen en hij begeleidt hen bij uitjes en sportactiviteiten. Ook is hij betrokken bij Veilig Verkeer Nederland, het Epilepsiefonds, kringloopwinkel Dorcas en Vakantievreugde Beilen, dat vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking.

Roelof Meinen – foto Jan Penninkhof ©

Harm Otten (78) uit Hoogeveen werd vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de meest uiteenlopende activiteiten en functies in het maatschappelijke leven. Zo was hij onder meer betrokken bij de Jongelingsvereniging van de Christelijk Gereformeerde Kerk Noordscheschut, atletiekvereniging HAC ’63, de medezeggenschapsraad van de mavo Griendtsveen, het Drents Woordenboek Hoogeveen, de Protestants Christelijke Ouderenbond en de Vogelbescherming. Nu is hij onder meer nog actief in het ouderenwerk, de Historische Kring, Museum de 5000 Morgen en de Christelijk Gereformeerde Kerk Hoogeveen.

Harm Otten (78)

Seine de Ruiter (56) uit Hollandscheveld ontving het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau onder meer voor buurthuiswerk in Nieuw Moscou. Hij doet het secretariaat en is vrijwel dagelijks in het buurthuis te vinden. De heer De Ruiter is betrokken bij het verenigingsleven, dat zich in het buurthuis afspeelt. Verder schrijft hij mee aan het ‘buurtblattie’ voor inwoners van Nieuw Moscou en omgeving en was hij Beste Buurman van 2012, een landelijke titel van Buurtlink.

Seine de Ruiter (56)

Sake Tichelaar (69) uit Noordscheschut ontving het Lidmaatschap in Orde van Oranje-Nassau onder meer voor vrijwilligerswerk bij Museum De 5000 Morgen, bestuurswerk bij het Ouderenwerk Noordscheschut en de Protestants Christelijke Ouderenbond en voor zijn betrokkenheid bij de activiteitencommissies van het Christelijk Mannenkoor en de Hervormde Kerk, beide in Hollandscheveld. Ook is hij diaken bij de Hervormde Gemeente De Brug.

Sake Tichelaar (69) – foto Sieberen Voordewind ©

Jannie van Triest-Knol (83) uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding voor haar betrokkenheid als handwerkleidster en begeleidster bij de Stichting Ouderenwerk Hoogeveen en haar werk als secretaris van het hervormde koor Soli Deo Gloria. Ook was mevrouw Van Triest vrijwilligster bij de Hervormde Vrouwendienst van De Ark, later de Protestantse wijkgemeente Oost.

Jannie van Triest-Knol (83)

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...

Hier onder kunt u foto’s bestellen uit deze reportage.