Hoogeveen en omstreken – Het was uitstekend lintjesregenweer vanochtend in Hoogeveen. Maar liefst 13 personen ontvingen een koninklijke onderscheiding.

De eerste was Hilda Eleveld-Engberts. Zij dacht dat ze moest koffieschenken in het Herman Bavinckhuis maar daar is niets van gekomen. Burgemeester Loohuis moest hard zijn best doen om haar van die gedachte te brengen. Zij werd lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar vele vrijwilligerswerk voor de Hoofdstraatkerk, verzorgingshuis de Olden Kinholt en de stichting Regenboog voor Gambia. Vele knieperties werden voor deze doelen door haar gebakken.

Hilda Eleveld-Engberts

Daarna ging burgemeester Loohuis door naar het Jannes van der Sleedenhuis, vestiging Wolfsbos om maar liefst 3 vrijwilligers van Humanitas ook lid in de orde van Oranje-Nassau te maken. Trui  Kootstra-Vriezema, Annie Otten-van der Mei en Grietje de Weerd-Heida zijn allen al circa 50 jaar actief in de jeugd- en ouderenzorg van Humanitas. En daarnaast ook nog in andere organisaties.

Annie Otten-van de Mei, Trui Kootstra-Vriezema en Grietje de Weerd-Heida
Trui Kootstra-Vriezema en echtgenoot

Wethouder Ger Vos speldde in de Goede Herderkerk de versierselen van lid in de orde van Oranje-Nassau op bij Jan Blokzijl. Hij was en is actief op kerkelijk terrein en ook o.a. bij de Voedselbank en de buurtvereniging DES.

Jan Blokzijl en echtgenote

In verpleeghuis Weidesteyn werd Roel Hallink uit het Chr. Mannenkoor Hollandscheveld geplukt. Burgemeester Loohuis decoreerde hem namens de Koning voor zijn vele vrijwilligerswerk in Elim en ook o.a. voor het koor en de HZBO.

Roel Hallink en echtgenote

Tegelijkertijd reikte wethouder Jan Steenbergen in de bestuurskamer van HZVV een lintje uit aan Arend Zomer voor zijn vrijwilligerswerk bij HZVV, het CDA en de Gereformeerde Kerk.

Wethouder Erik Giethoorn was naar de Immanuelkerk in Noordscheschut getogen om de heer Roelof Woltinge de versierselen van lid in de orde van Oranje-Nassau op te spelden voor zijn vele werk voor de Hervormde Gemeente Nieuweroord-Noordscheschut.

Roelof Woltinge en echtgenote

Johan Loijenga en Jan Westhuis dachten dat ze op elkaars huldiging waren uitgenodigd in de Goede Herderkerk. Burgemeester Loohuis reikte echter aan beiden een lintje uit. De heer Loijenga was o.a. jarenlang jeugdouderling en scriba van de PKN en Classis en is ook bestuurslid van het Chr. Mannenkoor Hollandscheveld. De heer Westhuis was jarenlang kerkelijk actief in Uithuizermeeden en vanaf 1992 in Hoogeveen en vooral de drijvende kracht achter SOW en voorzitter van Stichting Inima.

Jan Westhuis
Jan Westhuis en Johan Loijenga en echtgenotes

Daarna snel door naar het woonhuis van Jan Massier dat in de gemeente De Wolden ligt. Bijzonder maar anders werd gevreesd dat hij het al snel door zou hebben. Van jongs af aan zit de heer Massier in het vrijwilligerswerk, vooral t.b.v. de zwakkeren in de samenleving. Genoemd moet ook worden zijn werk voor de Stichting Wintertijd Challenge. Hij werd Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Jan Massier

Terug in het Raadhuis werd nieuwbakken wethouder Bert Otten geëerd voor zijn jarenlange lidmaatschap van de Hoogeveense gemeenteraad.

Bert Otten

De nu in Hoogeveen woonachtige Frans van Zuilen werd lid in de orde van Oranje-Nassau voor zijn 45 jaar vrijwilligerswerk bij de belastingservice FNV c.q. ABVA-KABO. Hij kreeg der versierselen opgespeld in Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Meer foto’s staan op https://goo.gl/photos/5bneA5hPWRK21zkV7

Geef een reactie