Hoogeveen – Op Hemelvaartsdag werd ging in Hoogeveen, buurtgebouw ‘Het Knooppunt’, het Nederlands kampioenschap dammen voor pupillen meisjes (leeftijden t/m 13 jaar) van start. Maar liefst zestien meisjes speelden tot zaterdag acht rondes. Jeugddamclub HDC Hoogeveen was vertegenwoordigd met drie speelsters: Lisa Scholtens, Vera Brunink (13) en Anouk Wassen (12).

Lisa Scholtens speelde het toernooi met een grillige en gewaagde speelstijl. Haar naaste concurrenten wisten daar geen raad mee en verlamde op cruciale momenten waardoor Lisa kon toeslaan met een zetje of een ander vernuftigheid. Met deze techniek behaalde zijn maar liefst 16 punten, zes overwinningen en twee remises en was daarmee overtuigend kampioene van Nederland. Ze schreef hiermee haar derde Nederlandse titel op haar naam, maar haar eerste in de pupillencategorie.

Ook Vera Brunink en Anouk Wassen speelden een uitstekend toernooi. Vera behaalde 9 punten en eindigde op een 7e plek. Ze speelde tevens knap remise tegen Lisa. Tevens had ze op de slotdag voor een verrassing kunnen zorgen door de nummer twee (Marie Gabbert uit Wageningen) te verslaan. In tijdnood mislukte helaas deze winstpoging. Anouk speelde haar eerste NK en deed het naar verwachtingen erg goed. Ze behaalde vijf punten en eindigde op een 14e plek. Derde werd Luise Gabbert uit Wageningen.

Op zaterdag werd ook de welpenfinale algemeen gehouden. Vier Hoogeveense spelers (Bart Jan Kortleven 15e, Morris Everts 16e, Henri Schep 19e en Tim-Tobi Oeij 20e) namen deel aan het NK met twintig deelnemers. Echter, kwamen ze te kort voor podiumplekken, want die gingen naar Melvin Koullen (1e) uit Heerlen, Matheo Boxum (2e) uit Emmeloord en Gerard Kramer (3e) uit Groningen. Desondanks hebben ze veel geleerd en zijn ze trots dat ze de finale hebben mogen spelen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi waarin ook leuke nevenactiviteiten werd georganiseerd voor de meisjes: make-up party, pizza’s eten en een BBQ met het mooie zonnige weer. Ook werden de ouders van de deelnemende kinderen vermaakt met analyses, een workshop strategisch denken en een blindsimultaan van de Hoogeveense Nick. Nick speelde vier partijen blind. Hij won drie partijen en de vierde partij werd remise. De jeugdtoernooien werden ondersteund door de Gemeente Hoogeveen, Catering van ’t Hooge en de KNDB.