Dabki/Hoogeveen – Het WK Jeugddammen is zaterdag ten einde gekomen in het Poolse Dabki. Zaterdag werd de negende ronde gespeeld. De vier Hoogeveense spelers konden nog één keer alles uit de kast halen.

Nick Waterink speelde de laatste drie rondes zeer verdienstelijk. In de zevende ronde speelde hij remise tegen de Litouwer Zanas Ernestas. Gezien het partijverloop zat er wellicht meer in. De laatste twee rondes waren wel succesvol met twee overwinningen op een Est en een Fransman. Hierdoor sprong Nick van de plek 22e naar de 8e plek. Het toernooi is voor hem alsnog sterk geëindigd na een moeizaam begin.

Bij de pupillen jongens eindigde Roland Kreeft als Renco Oostindjer niet in de top-10. Beide spelers verspeelde te veel punten. Roland maakte het toernooi goed af door in de laatste drie rondes twee sterke overwinningen te boeken en een remise. Met in totaal negen punten eindigde hij in de middenmoot: 21e. Renco speelde een zwak WK. Hij haalde slechts één punt uit de laatste drie rondes. Met slechts zeven punten moest hij het doen met een 31e eindklassering.

Lisa Scholtens deed het bij de pupillen meisjes uitstekend. Ze speelde een sterk WK en had in de laatste ronde nog hoop op een podiumplek. In ronde 7 en 8 slachtte ze de Mongoolse Maral-Erdene Chuluunbaatar en de Wit-Russische Yauheniya Shved af met sterk centrumspel. De laatste ronde was enorm spannend. Als ze won van de Russische Tunara Fedorova (die uiteindelijk tweede werd) won, had ze nog kans op een podiumplek. Echter, na een goede partij waarbij Lisa in het late middenspel beter stond, werd de vrede getekend. Hierdoor eindigde Lisa knap zesde. Volgend jaar heeft ze weer een kans, dus wie weet slaagt ze er dan wel in om in de top-3 te komen.

Geef een reactie