Hoogeveen – Het ondernemers duo Corine en Rianne Bijl runt straks het sportcafé van sportaccommodatie Het Activum. De ondernemers zijn door de gemeente geselecteerd na een selectieprocedure met meerdere kandidaten. De twee zussen wonen in Zuidwolde en Hollandscheveld.

Sportlocatie voor de hele regio
De gemeente bouwt Het Activum ter vervanging van de sporthal Zwembadweg en een aantal gymzalen. Medio 2016 is de opening. Wethouder Gert Vos is verantwoordelijk voor het project Bentinckspark. Hij is enthousiast: ‘Het Activum wordt een fantastische sportaccommodatie voor heel Hoogeveen en de regio. Het is straks het kloppend hart van de Campus onderwijs en sport Bentinckspark. Daar hoort een toegewijde en ambitieuze horecapachter bij. Die hebben we gevonden in het duo Bijl. Ze zijn gedreven, initiatiefrijk en flexibel. En ze hebben goede ideeën om de sportverenigingen te betrekken bij de horeca. Ook kunnen ze via hun netwerk een belangrijke rol spelen bij het aantrekken van grote evenementen rond sport, gezondheid en onderwijs.’

Bouw start in mei
Momenteel rondt de gemeente met de ontwerpers het ontwerp van Het Activum en het sportcafé af. Het pachtersduo kijkt nog mee naar de inrichting van het sportcafé. De pachtperiode loopt twee jaar, met een optie tot verlenging met vijf jaar. In mei is de start van de bouw van Het Activum.

Door Henk Boer

Geef een reactie