HOOGEVEEN – Op de nationale Burendag op zaterdag 22 september vindt in verschillende buurten in de gemeente Hoogeveen een Buurtfestival plaats. De festivals hebben een lokaal karakter: lokale winkeliers verzorgen de hapjes en drankjes en muzikanten uit de omgeving verzorgen de muziek. Verschillende partijen uit Hoogeveen hebben de samenwerking gezocht voor de organisatie van het Buurtfestival.

Zo wordt in Krakeel het Buurfestival in samenwerking met de organisatie van het wijkfestival georganiseerd, is het in Wolfsbos onderdeel van een uitgestippelde route door de wijk en wordt in De Weide en het Centrum samengewerkt met buurtbewoners en ondernemers uit de omgeving. In Hollandscheveld wordt het samen met de Dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt, Stichting Speeltuin en ondernemers uit het dorp georganiseerd.

De nationale Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren. Het is de eerste keer dat het als Buurtfestival in verschillende gebieden in de gemeente Hoogeveen gevierd wordt. De verdere invulling van het programma zal de komende weken bekend worden gemaakt.

Het initiatief voor het Buurtfestival is ontstaan uit de NNCZ dag, een dag waar medewerkers en vrijwilligers van zorgorganisatie de NNCZ extra in het zonnetje worden gezet. Omdat de NNCZ met onder andere Thuiszorg Hoogeveen, Thuiszorg Hollandscheveld e.o., de Jannes van der Sleedenhuis woonzorgcentra en woonzorgcentrum Beatrix altijd op zoek is naar de verbinding met de wijk, viert ze dit graag samen met de wijk. In De Weide, Wolfsbos, Centrum, Krakeel en Hollandscheveld zal het Buurtfestival gevierd worden. Ook in de andere dorpen in Groningen waar de NNCZ is gevestigd vindt op zaterdag 22 september een Buurtfestival plaats.

De Weide Hoogeveen
Locatie: Vecht 3, Hoogeveen

Krakeel Hoogeveen
Locatie: Plein Grote Beer Hoogeveen

Wolfsbos Hoogeveen
Locatie: Valkenlaan 5, Hoogeveen

Centrum Hoogeveen
Locatie: Binnentuin De Kaap, Het Haagje 85, Hoogeveen

Hollandscheveld
Locatie: Beweegtuin/speeltuin (naast Woonzorgcentrum Beatrix Riegshoogtendijk 59) in Hollandscheveld

De tijden en de (voorlopige) programma’s zijn te vinden op www.nncz.nl/buurtfestival.

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie