HOOGEVEEN – Op dinsdag 15 augustus aanstaande wordt door de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken in samenwerking met gemeente Hoogeveen een “Lokale Indië Herdenking 15 augustus 1945” georganiseerd. Tijdens deze herdenking staan wij stil bij het einde van de bezetting van voormalig Nederlands-Indië en het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog doordat Japan in Azië capituleerde. Wij herdenken dan alle slachtoffers van de oorlog in het voormalig Nederlands-Indië. Speciale aandacht besteden wij aan inwoners van Hoogeveen die tijdens de oorlog in Nederlands-Indië omgekomen zijn.

Toespraken zullen gehouden worden door de locoburgemeester van Hoogeveen dhr. Jeroen Westendorp en uit de Molukse samenleving Hoogeveen Quintus de Lima. Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers wordt er 1-minuut stilte gehouden en worden er bloemen gelegd bij het monument.

Graag nodigen wij alle belangstellende inwoners van Hoogeveen uit om bij deze herdenking aanwezig te zijn. Het wordt op prijs gesteld als militairen/veteranen verschijnen in uniform (met eventueel groot-model onderscheidingen) of herkenbaar zijn als veteraan.

De Indië Herdenking te Hoogeveen is opgestart in 2020, door de Stichting Levende Geschiedenis Drenthe en de Stichting Informatiecentrum Geschiedenis Hoogeveen e.o. Daarna kwam de regie bij de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken. Mochten er mensen zijn die zich verbonden voelen met voormalig Nederlands-Indië en komende jaren ook aan willen sluiten, kunnen ze contact opnemen met de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken.
Foto: onthulling van een extra plaat op het Militaire Monument aan de Zuiderweg op 15 augustus 2020.

Plaats: Oorlogsmonument aan de Zuiderweg 1 in Hoogeveen.
Tijd: Aanvang herdenking: 19.00u.
Einde herdenking: ca. 19.45u.

Geef een reactie