HOOGEVEEN – Het was voor Lorena Wiebes nog even keihard knokken voor die allerlaatste meters bij het gemeentehuis in Hoogeveen.

De wedstrijd van de Women’s WorldTour Ronde van Drenthe, was van 150 km naar 100 km ingekort vanwege de vele sneeuw die op de straten lag. Het was te gevaarlijk, met name op de klinkerwegen die door de sneeuw te glad waren. Vanuit Emmen, waar ze al een uur later waren vertrokken, reden ze richting de VAM-berg in Wijster waarnaar ze doorreden richting Hoogeveen.

In Hoogeveen zat de stemming er goed in, waar het publiek werd opgevrolijkt met muziek gemaakt door straatmuzikanten. Het was nog beste spannend die laatste meters maar Lorena liet iedereen achter zich.

Voor Lorena Wiebes was het een bijzondere dag omdat het haar derde overwinning op rij was waardoor ze Marianne Vos, die er deze dag niet bij was, kon evenaren.
Vandaag liet Lorena duidelijk zien dat ze de sterkste was en liet “Elisa Balsamo” (Trek-Segafredo) uit Italië (2e) en “Lotte Kopecky” (Team SD Worx) uit België (3e) achter zich.

Door Henk Boer

Geef een reactie