HOOGEVEEN – Na twee jaar van Corona won dit jaar. Lorena Wiebes voor de tweede achter een volgende keer de UCI MIRON Women’s WorldTour Ronde van Drenthe. De DSM renster volgt hiermee zichzelf op. Wiebes won voor Elisa Bolsamo en Lotte Kopecky. De vrouwen startten vanuit Assen waar ze 156 kilometer voor de boeg kregen. Waar het onderweg over de Drentse caskeinen gingen in Borger. En toen uiteindelijk vier keer over de top van de VAM bult. In Wijster om deze de baas zien te worden.


Na de eerste passage door Hoogeveen werd het tempo in het peloton opgevoerd, zodat ontsnappen onmogelijk was. Op de laatste doorkomst op de VAM. Lorena Wiebes, die lek reed, had de grootste moeite om weer aan te sluiten.

De massasprint
Bij de laatste doorkomst op de Col du VAM verzamelde zich een kopgroep van elf vrouwen. Waar onder andere Ellen van Dijk en Lotte Kopecy. Maar een achtervolgende groep met Wiebes kon weer aansluiten. In de laatste twintig kilometer ontstond een kopgroep van vier renners. Met Sarah Roy, Nino Buijsman, Anouska Koster en Christine Majerus. Waarvan voor de tweede keer Lorena Wiebes over de finish kwam.

Door Henk Boer

Geef een reactie