Hoogeveen – Traditiegetrouw is het nieuwe biljartseizoen bij Biljartvereniging De Poedel weer van start gegaan op de derde dinsdag in september, op Prinsjesdag.

biljartvereniging-de-poedel
voor v.l.n.r.: Ruud Mager (2e), kampioen Lucas Zwiggelaar en Bert Pol (3e) Achter v.l.n.r.: Arnold Benjamins, Otto Okken, Bert Kuik, Dick Meppelink, Lambert Slomp, Jan Mulder, Cor Snippe en Andre van der Klok

Voorafgaand aan de eerste partijen werden de prijswinnaars van het seizoen 2015-2016 in het zonnetje gezet. Lucas Zwiggelaar werd deze avond als kampioen gehuldigd. Na 36 jaar in competitieverband bij De Poedel te hebben gespeeld, mocht hij voor het eerst in deze lange biljartcarrière de kampioensbeker in ontvangst nemen. Een welverdiend applaus van de aanwezigen mocht hij in ontvangst nemen. De tweede plaats was weggelegd voor Ruud Mager en Bert Pol bemachtigde de derde plaats. Voorzitter Bert Pol de reikte de prijzen uit. Hij overhandigde een trotse kampioen Lucas Zwiggelaar de grote wisseltrofee én de bijbehorende envelop met inhoud.

Het was een biljartseizoen waarin wederom fel werd gestreden om de bokaal en de overige prijzen. De eerste ronde van het seizoen werd er libre gespeeld, hierna volgde een ronde driebanden.

Na de libre competitie bezette Lucas al de felbegeerde eerste plaats, gevolgd door Dick Meppelink en Otto Okken. De beide laatstgenoemden konden het in de drieband gedeelte niet bolwerken en duikelden in de eindrangschikking naar resp. de vijfde en zevende plaats. Lucas Zwiggelaar daarentegen liet er geen gras over groeien, in de partijen tegen zijn naaste belagers liet hij duidelijk blijken wie de sterkste was. De naaste concurrenten kregen van hem geen enkele kans dichterbij te sluipen.

De strijd om de plaatsen twee en drie, tussen Ruud Mager en Bert Pol eindigde in het voordeel van Ruud Mager. Laatstgenoemde behaalde een puntje meer en ging zodoende met het zilver aan de haal. Bert Pol was achteraf ook tevreden met zijn derde plaats, de laatste vijf partijen had hij het namelijk zwaar te verduren. Door verliespartijen tegen Cor Snippe en Dick Meppelink kon Bert ternauwernood zijn derde positie vasthouden. Andre van der Klok, de kampioen van een jaar eerder, volgde op maar één puntje en moest zodoende tevreden zijn met de vierde plaats. Otto Okken en Lambert Slomp volgden op twee punten, zij eindigden op resp. de vijfde en zesde positie.

Voormalig kampioenen Arnold Benjamins en Lambert Slomp konden vorig seizoen geen potten te breken, ondanks de goede concentratie en de goede wil was het voor deze biljarters een verloren seizoen.

Ook Bert Kuik, Cor Snippe en wedstrijdleider Jan Mulder waren zeer matig op dreef, de ene partij speelden ze de sterren van de hemel, maar al te vaak was dat net niet het geval. Wel wisten deze spelers ruim afstand te houden van Clive Whittle, die ook vorig seizoen weer met grote overmacht de rode lantaarn wist te bemachtigen.

Inmiddels zijn de eerste partijen van het seizoen 2016-2017 al weer gespeeld, nieuwe ronden, nieuwe kansen is het credo. Menigeen zal komend seizoen gebrand zijn om de eigen prestatie van afgelopen seizoen te verbeteren.

De eerstvolgende activiteit van de vereniging is het Hoogeveen kampioenschap koppeldriebanden. Dit toernooi wordt gespeeld in week 2 van 2017. De finaledag is op zondag 15 januari. Biljartliefhebbers, noteer het alvast in uw agenda.

Clive Whittle ontbreekt op de foto.

Door Henk Boer

Geef een reactie