Hoogeveen – De Ouderen4daagse 2016, een project van Stichting Actief Samenleven in Tiendeveen is weer begonnen. Voor het derde jaar op rij worden weer lang gekoesterde wensen van kwetsbare en/of eenzame ouderen vervuld. De criteria zijn dat de ouderen nog zelfstandig woonachtig zijn en 70+.

Luchtballon in Steenbergerpark

Op vrijdag 23 september kwam een grote ballon van Stichting de Zonnebloem naar Hoogeveen. De stichting had twee wensen ontvangen van twee ouderen met een beperking en ze wilden graag een keer mee met een luchtballon. De ballon steeg om ± 18:00 uur op vanaf het Steenbergerpark. Er was speciaal voor deze locatie gekozen omdat Stichting Actief Samenleven een donatie van € 562,50 had gekregen van de organisatie Steenbergerpark leeft.

img_4865

Tijdens Picknick in het Park zijn er 75 picknicktafeltjes verkocht en de opbrengst hiervan was bestemd voor Actief Samenleven en daardoor was er een plaats in de mand van de ballon beschikbaar gesteld aan de organisatie van Steenbergerpark Leeft. Deze hebben tijdens het evenement Bios in het Park een soort verloting gehouden en hier is een winnaar uitgekomen en deze ging vrijdag ook mee met de ballonvaart. Het ballonbedrijf Ad Ballon heeft de ballon van Stichting de Zonnebloem in beheer en voert alle vaarten voor de Zonnebloem uit, aldus Cor Velting van de stichting Actief Samenleven.

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-06-1

De passagiers waren vol lof over de ballonvaart. Heel even liet de ballonvaarder de ballon zakken en scheerde vlak over de bomen zodat de toppen eraf vlogen aldus een passagier. Ook scheerde de ballon vlak langs de kerktoren van De Krim. Vooral de twee passagiers die de wens in vervulling zagen gaan vonden het helemaal geweldig.

Nadat allen waren veilig geland in een weiland achter de voormalige aardappelmeelfabriek in De Krim werd de champagne ontkurkt en getoast op de ballonvaart. Ook kregen de passagiers en diploma als ballonvaarder.

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-37-1

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-13-1

luchtballon-01a

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-34-1

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-09-1

stichting-actief-samenleven-luchtbalon-39-1

Geef een reactie