Wachten bij de kapper was nog nooit zo leuk!

Hoogeveen – Woensdag 19 januari aanstaande wordt Theater De Tamboer om 19.00 uur omgetoverd tot kapsalon: cabaretier Thijs Kemperink zorgt ervoor dat het wachten bij de kapper nog nooit zo leuk is geweest. Na het maken van de knipafspraak kunnen bezoekers, voorzien van geldige QR-code en mondkapje. plaats nemen in de wachtruimte. De vermakelijke knipbeurt is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Kaarten voor Kapsalon De Tamboer met Thijs Kemperink zijn beperkt beschikbaar via detamboer.nl.

Kapsalon Theater
Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Meer dan veertig theaters in heel Nederland sluiten zich net als De Tamboer aan bij de ludieke actie. “Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is. De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen,” aldus de initiatiefnemers van het Kapsalon Theater. “We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.”

Statement
Directeur Pieter-Bas Rebers kan zich helemaal vinden in het Kapsalon Theater-initiatief. “De tijd van stil zijn en afwachten is voorbij. We hebben de afgelopen twee jaar laten zien dat wij een veilige omgeving voor publiek kunnen creëren. Juist in een uitdagende tijd als de corona-crisis, is ontspanning en een avondje uit ontzettend belangrijk. Het voelt best krom dat wij onze deuren nu weer gesloten moeten houden, terwijl andere sectoren weer open mogen. Met Kapsalon De Tamboer willen wij een positief statement met een knipoog maken.”

Rebers vertelt dat het publiek zelf een keuze kan maken in de entreeprijs. “Wij zorgen ervoor dat Thijs Kemperink in Kapsalon De Tamboer netjes door ons wordt betaald. Maar het publiek krijgt zelf de keuze tussen drie toegangsprijzen: kies je voor een knipbeurt, wil je knippen & wassen of ga je voor knippen & kleuren? Met een extra bijdrage steun je als bezoeker niet alleen het theater, maar ook de artiest!”

Thijs Kemperink
De Twentse cabaretier Thijs Kemperink is geboren en getogen in het Overijsselse Albergen. De Tukker is een rasechte verhalenverteller. Met zijn authentieke persoonlijkheid en voorstellingen over alledaagse thema’s, verpakt in grappen en verhalen, overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp! In De Tamboer is hij een graag geziene gast.

Door Henk Boer

Geef een reactie