Hoogeveen – Voor de allerlaatste keer na dat er 25 jaar lang. Radioprogramma’s werden verzorgt door de Family radio uit Hoogeveen. Komt nu een einde. Het station had in al die jaren veel luisteraars. Dus aan populariteit ontbrak het niet. Overal kwamen verzoekjes vandaan zelfs uit Duitsland. Ook in de hoogtijdagen werd er geluisterd in het westen van het land.

Met spelletjes van bingo’s en raad wat hier staat. Dankzij sponsoring van bedrijven uit de omgeving werden uitzendingen mogelijk gemaakt. In 2015 ging de Family Radio legaal draaien. Ook dit jaar werd er voor de 3e keer een evenementenvergunning toegewezen. Van het Agentschap Telecom kregen ze de frequentie 106.1 FM toegewezen om op te draaien. Daarnaast draaide de Family Radio via internet met een stream waar maximaal 200 luisteraars live mee konden luisteren.

Na dat de laatste kerstmarathon was gedraaid afgelopen kerstdagen was dit het na 25 jaar einde Family Radio. De laatste uren gingen emotioneel voor de o zo stoere Dj’s. Na dat het laatste uur was geslagen namen de diskjockey afscheid van hun luisteraars op hun eigen manier. De uitzendingen werden gestaakt op 28 december om 0.30 uur. Enkel leden van het team gingen naar de plaats waar de zender stond om deze uit te schakelen.

Een van de leden van het team: “Dit was het zwaarste moment om zelf je eigen zender uit te schakelen. We hebben andere jaren gekend. Toen nog PPT later de radiocontroledienst ons de zender van de FM-band haalde en de zender in beslag nam, toe we nog illegaal uitzonden.

Geschiedenis
Destijds werd eruit gezonden bij de familie Kriekjes en Kleiman de traditie om met de kerst een radiomarathon te draaien onder de naam Family Radio. Zo ook weer dit jaar. Er werden jarenlang rechtstreeks uitzendingen vanuit het pand van de Postduivenvereniging verzorgd.

Met elk jaar een kerstmarathon bouwde je een band op met je luisteraars en natuurlijk een aardige geschiedenis. Wat ooit begon in een klein schuurtje als studio eindigde uiteindelijk in een mega tent met twee avonden lang live artiesten en meer dan 1500 bezoekers. Hoogtepunten in de 25 jaar waren natuurlijk het moment dat Family Radio even live te beluisteren was bij de VARA op Radio 2 en de talloze optredens van huisvriend Jannes.

de eerder reportage van de kerst marathon

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: