Bibliotheek serveert Bordje Cultuur met muziek door Scala
Hoogeveen – Op zondagmiddag 11 februari om 13.00 uur serveert Bibliotheek Hoogeveen weer een Bordje Cultuur aan de Willemskade 27. Bezoekers kunnen zich verheugen op een lunch met een bijzonder muzikaal avontuur van Hoogeveense bodem.

Docenten en leerlingen muziek en zang van Scala Centrum voor de Kunsten brengen een verrassend programma met klassieke werken en hedendaagse nummers. De entree is € 17,50 p.p. inclusief lunch en een drankje. Kaarten zijn tot woensdag 7 februari 16.00 uur te koop via www.bibliotheekhoogeveen.nl/agenda-hoogeveen en bij de kassa van De Tamboer en de infobalie van Bibliotheek Hoogeveen / Verhalenwerf.

In de beginjaren van Bordje Cultuur heeft Scala een aantal middagen verzorgd die met veel enthousiasme werden ontvangen. De Bibliotheek vond het daarom hoog tijd om het kunstencentrum weer eens uit te nodigen en Scala gaat daar graag op in met een zeer gevarieerd programma.

Van Haydn en Shostakovich naar musicalsongs
Het docentenblaaskwintet 4+1 opent de middag met lunchmuziek van Joseph Haydn, Divertimento met het welbekende ‘St. Antoni choral’. De 11-jarige Ruben Dekker, een groot talent op trompet, brengt Rondino van Allan Street. De jonge, talentvolle violistes Selma Suruliz en Marilin Jonkman presenteren drie duetten van Shostakovich. Vocaliste Fabienne Schadee pakt uit met musicalsongs uit Ghost The Musical en Fame. De jonge Liese Giethoorn blinkt uit op dwarsfluit. Zij speelt Variaties op Thema La Cenetentola van Frederic Chopin. Dwarsfluitdocent Alieke Pijl brengt met Barbara van der Goes Rondo van Francois Doppler. Gerrit Jan Rutgers begeleidt de musici op piano. Het klarinetensemble ‘Lizzy’s Kl8’ voert mee naar Spanje en Brazilië met Tango from suite Espana van Isaac Albéniz en Tico Tico no Fubá van Zequinha Abreu. Ook speelt het gezelschap All-in the past van Georgs Pelecis. Blaaskwintet 4+1 sluit de middag af met Five Easy Dances van Denes Agay: een polka, tango, bolero, wals en rumba.

%d bloggers liken dit: