Hoogeveen – Het Zuidwoldiger Piratenkoor ’t Zwarte Gat vierde gisteravond haar 15 jaar bestaan. En gaven gisteravond een lustrum optreden in De Tamboer.

In een uitverkochte Pasagezaal van De Tamboer, werd er een repertoire van diverse zeemansliederen gebracht onder leiding van Bert Koster.

In het eerste deel van hun optreden, was het de vrolijkheid ten top. En met een groot meezing gehalte, samen met een gast optreden van Rene Karst. Met een gezamenlijk optreden van de kleine piraatjes de “Toekomstige” piraten. Waar van een samen met zijn Piraten opa de over bekende Zuiderzee ballade zong.

Na de pauze ging het met een swingend public verder, de stemming zat er goed in. Vooral toen Ancora het podium betrad. Die samen met het piratenkoor hun repertoire bracht. En een aanstekelijke mix van Shanty en Irish folk ten gehore bracht.

jaar-piratenkoor-het-zwartegat (19)-1 jaar-piratenkoor-het-zwartegat (03)-1 jaar-piratenkoor-het-zwartegat (12)-1 jaar-piratenkoor-het-zwartegat (10)-1 jaar-piratenkoor-het-zwartegat (15)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie