Sneek – Afgelopen weekend organiseerde AV Horror uit Sneek een meerkamp. Hier trad ook de talentvolle Maaike Geerling van HAC’63 aan. Zij nam deel aan de meerkamp voor meisjes junioren C-tweedejaars.

Maaike moest de strijd aangaan met twaalf andere meiden uit haar categorie, met een puntentotaal van maar liefst 3467 punten wist ze de vijfde plaats op haar naam te zetten. En met dit punten aantal wist zij tevens een nieuw puntenrecord op de meerkamp te vestigen.

Maaike begon de tweedaagse wedstrijd op zaterdag met het onderdeel 80 meter horde. Een onderdeel dat de Zuidwoldiger atleet wel ligt. Ze wist in een tijd van 13,50 over de hordes te snellen en verdiende daarmee 536 punten. De 13.50 was tevens een verbetering van haar persoonlijk record. Daarna was het tijd voor misschien wel haar meest favoriete onderdeel, hoogspringen. Hier wist zij op een gedeeld tweede plaats te eindigen door over 1.50 meter te springen. Ook hier werd ze beloond met een mooi aantal punten. De 623 punten die ze voor hoogspringen ontving, zorgden ervoor dat ze na twee onderdelen op een derde plaats stond.

Er stonden nog twee onderdelen op het programma van zaterdag, kogelstoten en de 150 meter sprint. Op beide onderdelen wist Geerling niet mee te komen met de top, waardoor ze haar top drie positie aan het einde van de dag weer kwijt was geraakt. Maar doordat ze wel goed presteerde stond ze na één dag al 2103 punten verzameld en was Maaike op koers voor om het clubrecord van HAC’63 te verbreken.
Op zondag mocht Geerling starten met het onderdeel verspringen. Een sprong van 4,24 meter leverde haar 466 punten op. De top drie liep echter verder uit op Maaike, maar met nog twee onderdelen te gaan is er nog van alles mogelijk op de meerkamp. Vooral op de 600 meter zijn nog veel punten te verdienen. Maaike was zich niet bewust dat het puntenrecord voor het grijpen lag. Maar om die te verbreken moest ze wel optimaal scoren op de laatste twee onderdelen. Eerst stond het speerwerpen op het programma. Helaas maakte Maaike geen indruk op dit onderdeel, haar worp van 18.40 meter leverde slechts 293 punten op. Een podiumplaats was hierdoor definitief verkeken, en ook het puntenrecord kwam hierdoor in gevaar. Ze moet nog minimaal 546 punten scoren om het record van Esther Manak uit 2009 te evenaren.

Maar Maaike heeft de afgelopen weken veel getraind op het lopen. En dat heeft zich goed uitbetaald. Maaike kwam als tweede over de streep in een tijd van 1:45,76. Dit leverde haar 605 punten op waardoor het puntenrecord na dit weekend op haar naam komt te staan. Daarnaast zorgde deze sterke race ervoor dat ze op een vijfde plaats op dit meerkamp eindigde.

Door Henk Boer

Geef een reactie