Hoogeveen – Op zaterdag 30 juli vierde Hoogeveen superzaterdag, met als thema Zomerfestival. Het Zomerfestival is alweer de derde van de 8 die er geplant staan.

superzaterdag-2 (01)-1 De dag stond in het teken van muziek. Tussen 12.00 en 18.00 uur verzorgden De bands Duo Sonic en Sintjago de muziek, er liepen vijf sing- en songwriters door het centrum langs de terrassen. De workshop die werd gehouden werd gegeven door POPschool uit Hoogeveen op het Kerkplein werd matig bezorgd. Een handjevol mensen bezochten de workshop djembé.

Er moest heel wat publiek op afkomen, maar helaas. Als we hier nou kunnen spreken over, een veel drukkere gemiddelde zaterdag? Nee. En ook nog eens samenvalt met de Hoogeveensche warenmarkt. De terrassen zaten matig vol. Er was helaas weinig belangstelleng voor de muzikanten. De winkels waren een uur langer open dan de gebruikelijke sluitingstijden. Maar dit zette ook geen zoden aan de dijk.

En het doel van de Superzaterdagen is om meer bezoekers naar het centrum te krijgen. En om met de vele activiteiten het publiek langer in het centrum te houden.

Ook de muzikanten die s ’avonds in de Kerkstraat optraden, kwam niet uit de verf, ook hier zat een handjevol belangstellenden op de terrassen.

Met ook nog eens een actie waarbij het winkelend publiek hun kassabon kon deponeren in de daarvoor bestemde blauwe tonnen. Aan het eind van de dag werd er een prijswinnaar bekend gemaakt. De prijs van deze actie waren vier vrijkaarten voor het Bluesfestival in De Tamboer, op zaterdag 19 november.

superzaterdag-2 (04)-1 superzaterdag-2 (07)-1 superzaterdag-2 (10)-1 superzaterdag-2 (18)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie