Hoogeveen – De majorettes van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina wonnen afgelopen zaterdag de Vechtdal Twirlcup.

Zij waren tijdens het Vechtdal Twirlcup Festival de vereniging met het hoogst behaalde gemiddelde aantal punten: 65,7 punten. In totaal streden acht verenigingen om de Twirlcup.Majorettes Wilhelmina winnen Twirlcup

Naast het winnen van de Twirlcup, gingen ook alle majorettes met een medaille naar huis. Ensemble 1, bestaande uit Saskia Nijmeijer, Jasmijn Luimes, Melany Poeste en Joyce Doldersum, won een tweede plaats met hun show op het nummer ‘Run’. Met maar liefst 67,2 punten mochten zij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ensemble 2, bestaande uit Yvanca Doldersum, Cheyenne Dekker, Anja Steendam, Annika Braam en Eline Breukelman, wonnen een bronzen medaille met 64,8 punten. Melany Poeste schitterde met haar solo en won in haar categorie solo dance twirl junior beginner een gouden medaille. Saskia Nijmeijer viel met haar solo net buiten de prijzen, maar mag zeker trots zijn op haar goede punten.

Geplande wedstrijden
Op 10 oktober nemen solisten Melany Poeste en Joyce Doldersum deel aan het Open Kampioenschap in Assen. De top drie zal zich direct plaatsen voor het NK. Op 24 oktober gaan de majorettes op concours in Dalen en daarmee sluiten zij dit seizoen met concoursen af. In februari start het nieuwe seizoen.

Recordpoging
Op 6 en 7 november houden de majorettes en minirettes van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina een recordpoging. Ze gaan 24 uur non-stop twirlen en organiseren vele leuke activiteiten voor het publiek. Zo is er een verloting, tekenhoek, workshops dans en twirl, een grabbelton en kunnen kinderen zich laten schminken. Ook zullen de majorettes en minirettes meerdere shows geven waarin zij een voorproefje geven op het jaarlijkse concert in de Tamboer op 6 maart 2015 in samenwerking met Charly Luske. De majorettes en minirettes hopen met de recordpoging voldoende geld op te halen om de nieuwe wedstrijdpakjes te financieren. Een bijdrage is dan ook van harte welkom. Komt u ook kijken en meedoen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de majorettes via: majorettes@wilhelmina-hoogeveen.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie