Hoogeveen – De majorettes en minirettes van Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina haalden afgelopen vrijdag en zaterdag ongeveer €2000 op met de recordpoging.recordpoging-majorettes (7)-1 Met dit geld kunnen zij de nieuwe wedstrijdpakjes en nieuwe schoentjes financieren. Daarmee zijn de nieuwe wedstrijdoutfits compleet.

De recordpoging begon vrijdagavond om 19.00 uur met een gezamenlijke opening. Hierna moesten de meiden 24 uur lang minstens twee batons draaiende houden. De eerste uurtjes hielpen de minirettes mee. Zij gingen om 20.30 uur naar huis en waren er de volgende dag om 8.45 uur weer. De nacht was voor de majorettes het zwaarst. Ze hebben weinig slaap gehad en er zijn vier films gekeken om wakker te blijven. Maar wat was het gezellig!

De volgende ochtend namen de minirettes het van de majorettes over zodat de majorettes even heerlijk konden ontbijten. Ze waren uitgenodigd door Bakkerij Bart voor een ontbijt. Om 11.00 uur startte de eerste workshop twirl. Alle minirettes deden hier aan mee en ook bezoekers van de recordpoging konden deelnemen. Hierna konden alle meiden lunchen. De lunch werd gesponsord door Albert Heijn. Na de lunch ging het programma verder met een workshop moderne dans en een workshop streetdance. ’s Middags kwam veel publiek kijken naar onze minirettes en majorettes. Kinderen werden geschminkt en er werden veel loten verkocht voor de verloting.

Aan het einde van de dag waren de majorettes en minirettes erg vermoeid. Een telefoontje van een gulle gever die de meiden €200 euro wilde schenken bracht weer leven in de brouwerij. De laatste uurtjes hebben ze veel shows laten zien aan het publiek en begon het echte aftellen. Om zeven uur zat de recordpoging erop en werd de opbrengst bekend gemaakt. Eerst kreeg de minirette die het meeste geld opgehaald had twee kaartjes voor AquaZoo in Friesland. Julia Wiersema had deze prijs gewonnen. Ze had in haar eentje €80 euro opgehaald. De opbrengst van de gehele recordpoging is uiteindelijk €2000 euro.

De vraag naar nieuwe pakjes ontstond na de komst van nieuwe instructrice Melissa Somsen. De meiden van Wilhelmina gaan sindsdien vaker op concours met nieuwe shows. Om het geheel compleet te maken, hebben ze hiervoor nieuwe wedstrijdpakjes aangeschaft. Met de opbrengst van de recordpoging en de opbrengst van de pepermuntenactie in mei hebben de majorettes en minirettes voldoende geld ingezameld voor zowel de wedstrijdpakjes als nieuwe schoentjes.

Door Henk Boer

Geef een reactie