Hoogeveen – Op 1 januari 2017 wijzigt het beheer van wijkcentrum De Magneet in Krakeel, Hoogeveen. De Stichting Beheer Centrumgebied Krakeel (SBCK) draagt het stokje over aan de nieuwe beheerder Marcel Mulder (51) uit Hoogeveen.

Vanaf de opening van het wijkcentrum in 2009 heeft SBCK het beheer en exploitatie van De Magneet voor haar rekening genomen. Voor de dagelijkse gang van zaken was een overeenkomst met Alescon gesloten. In overleg met de eigenaar van het gebouw Woonconcept en de gemeente Hoogeveen is het afgelopen jaar gewerkt aan een wijziging in het beheer.

De nieuwe beheerder Marcel Mulder is goed bekend met de wijk en heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. Ook Mulder zal, in beperktere mate dan voorheen, gebruik maken van de diensten van Alescon. Daarnaast hoopt hij veel wijkbewoners te interesseren voor de activiteiten in het gebouw waarbij vrijwilligerswerk ook tot de mogelijkheden behoort. Voor de vaste bezoekers en gebruikers van het wijkcentrum verandert er per 1 januari niets.

De Magneet fungeert al tientallen jaren als centraal bindmiddel in de wijk Krakeel in Hoogeveen. Sinds 2009 is De Magneet onderdeel van een multifunctioneel centrum en gehuisvest in een nieuw pand. In het wijkcentrum zijn enkele organisaties permanent ondergebracht zoals het CBR Examencentrum, Vanboeijen en de Stichting Welzijnswerk. Verder zijn er een sportaccommodatie, vergaderzalen en een horecagelegenheid. Tal van bewoners en bewonersgroepen maken gebruik van het gebouw.

Door Henk Boer

Geef een reactie