Hoogeveen – Marco Santing en Lionel Huizing zullen ook komend seizoen de kleuren verdedigen van eersteklasser Hoogeveen. Beiden gaven deze week hun ‘ja-woord’ aan de technische commissie.

De 31-jarige Huizing speelde bijna zijn hele leven bij De Weide. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij Hoogeveen waar hij in de meeste wedstrijden op een basisplaats kan rekenen.

Marco Santing doorliep de hele jeugdopleiding van Hoogeveen en speelde onlangs zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht. De 22-jarige verdediger is ook actief als jeugdtrainer binnen de club.

Santing is misschien wel een voorbeeld voor de jeugdspelers. Daar waar velen al na één seizoen bij de eerste selectie afhaken omdat ze geen basisplaats hebben, daar blijft Santing altijd geduldig zijn kans afwachten. ,,Ook dit jaar moest ik weer genoegen nemen met een plaats op de bank. Ik zet mij op de trainingen echter voor de volle honderd procent in en hoop op die manier toch een basisplaats af te dwingen. Iets wat ook gewaardeerd wordt door de trainers.’’

Door Henk Boer

Geef een reactie