HOOGEVEEN – Marco Santing speelde zondag in de thuiswedstrijd tegen Dalen zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van Hoogeveen. De 22-jarige Santing speelt zijn hele leven al bij Hoogeveen. Hij doorliep de hele jeugdopleiding.

De verdediger maakte op 13 december 2009 in de uitwedstrijd bij GVAV-Rapiditas zijn debuut. Vlak voor tijd kwam hij in het veld voor Daniël Balsala.
Santing is misschien wel een voorbeeld voor de jeugdspelers. Daar waar velen al na één seizoen bij de eerste selectie afhaken omdat ze geen basisplaats hebben, daar blijft Santing altijd geduldig zijn kans afwachten. ,,Ook dit jaar moest ik weer genoegen nemen met een plaats op de bank. Ik zet mij op de trainingen echter voor de volle honderd procent in en hoop op die manier toch een basisplaats af te dwingen. Iets wat ook gewaardeerd wordt door de trainers. Door de schorsing van Andy Kreeft krijg ik nu weer een kans in de basis en ik hoop dat ik die kan behouden’’, aldus de jubilaris.
In de A-junioren speelde Santing altijd centraal achterin. Gek genoeg werd hij lange tijd in de hoofdmacht niet op die positie gezet. Daar kwam echter onlangs een eind aan. ,,Casper Goedkoop zette mij telkens op het middenveld. Toen John Kikkert het roer overnam zette hij mij meteen centraal achterin. Iets wat mij wel verbaasde. Hij is echter een positie die mij goed ligt. Qua rust en overzicht voel ik mij daar ook op mijn plek.’’

Door Henk Boer

Geef een reactie