Door: Mariëlle de Vries

Hoogeveen – ‘Het was te gek, echt geweldig’, zegt Marian Brouwer enthousiast. Afgelopen zaterdag zwom ze voor de derde keer van Den Helder naar Texel. Dit deed ze namens de stichting Be Tough voor Spieren voor Spieren.

Met de actie werd een bedrag van 70.207 euro en 27 cent opgehaald. ‘Echt ongelooflijk dat we dat met 24 zwemmers bij elkaar gekregen hebben.’

Brouwer zwom de oversteek in een uur en acht minuten. De tijdslimiet was anderhalf uur. ‘Het is een heerlijk gevoel als je het strand opkomt. En alle zwemmers waren dit jaar weer op tijd. Het water was eigenlijk net als vorig jaar. De zee golfde wel maar ik had de begeleiding van een kano voor me en dat geeft een heerlijk, veilig gevoel. Dus ik kon mooi ontspannen naar de overkant zwemmen ’

De week voorafgaand aan de zwemtocht had de Hoogeveense niet in het water gelegen. Dit om honger naar het zwemmen te creëren. ‘Dat is best lastig’, lacht ze. ‘Ik heb mezelf met allerlei dingen bezig moeten houden want ik miste in het water liggen echt en was blij dat ik zaterdag weer mocht.’

Deze week begint ze met aftrainen. ‘Dat is zeker nodig want ander ontplof je. Ik denk dat ik deze week twee keer naar Zuidwolde ga om rustig een paar kilometer te zwemmen.’

In januari start het opbouwen voor de tocht van 2018. ‘Volgend jaar ben ik zestig en dan wil ik nog een keer knallen en een mooi bedrag bij elkaar zwemmen. En dan draag ik het stokje over aan de jongere garde. Ik hoop dat iemand uit Hoogeveen of Zuidwolde het dan overneemt. Dat zou mooi zijn.’

   

 

Geef een reactie