HOOGEVEEN/DEN HAAG – Demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) en een aantal andere leden traden per direct af. Waardoor er hier enkele plaatsen vrijkwamen. En Strolenberg staat op de achtendertigste plek voor de VVD zo kwam er voor hem een zetel vrij in de tweede Kamer der Staten-Generaal. (Vanmiddag om drie uur wordt Mark beëdigd)

Mark is tot vrijdag 12 jaar raadslid en heeft geruimere tijd zitting in bestuur waterschap.

Waar Mark Strolenberg het nauwelijks verder schopte tot het woord te mogen voeren in de Provinciale Staten van Drenthe, kijkt hij zelf uit naar de installatie als Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, voor de VVD.

Wat is het bijzonder om volksvertegenwoordiger te zijn, wat is het een eer. De taak om de machten en krachten te controleren, alles te kunnen onderzoeken, alles te mogen weten. Initiatieven te mogen aandragen, samenwerken met anderen met de samenleving in het vizier.


Bijzonder om als parlementariër ‘het gehele Nederlandse volk’ te vertegenwoordigen, zoals het in de Grondwet staat (art. 50). Ieder Kamerlid doet dat op zijn of haar manier en dat is ook de kracht van het parlement.

Door Henk Boer

Geef een reactie