????????????????????????????????????

Verschil met nummer twee Yannick Manusiwa was miniem
Hoogeveen – De vriendenclub Vrienden H.Z.V.V De Rood Witten houdt al jaren de speler van het jaar verkiezing.

Yannick Manusiwa (2e), Marlon Luchtenberg (speler van het jaar) en Frank Strijker (3e)

Elke wedstrijd geven tien supporters cijfers aan de spelers. Daar komt een totaal uit en 22 wedstrijden van de 25 tellen mee voor deze verkiezing. Dan wordt het gemiddelde genomen en daar komt dan een winnaar uit. Het verschil tussen de nummer een en twee is nog nooit zo miniem geweest als dit jaar.

Het is om precies te zijn vierhonderdste punt in het voordeel van Marlon Luchtenberg. De drie prijswinnaars werden dit seizoen vijf keer gekozen als man van de wedstrijd. Luchtenberg beleefde zijn derde seizoen bij H.Z.V.V en hij scoorde acht keer en dat hadden er volgens hemzelf twaalf moeten zijn. Hij viel dit seizoen vaak op door middel van zijn snelheid en werd ook bij andere clubs een bekendheid. Hij produceerde veel assists en toonde mede daardoor zijn grote waarde voor de ploeg.

Hij werd eerste met een gemiddelde van 7,09. Marlon Luchtenberg mag zich een jaar speler van het jaar noemen. De 22-jarige Yannick Manusiwa werd tweede en scoorde een gemiddelde van 7,05. Hij twijfelde voor dit seizoen of hij nog wel bij H.Z.V.V zou blijven. Vanaf 2013 kwam hij bij de eerste selectie en met ingang van dit seizoen veroverde hij een basisplaats en beleefde zoals hij dat zelf zei: een topseizoen. Hij groeide uit tot een betrouwbare verdediger. Manusiwa scoorde een doelpunt in de competitie en in de beker trof hij ook een keer doel. Frank Strijker eindigde als derde met 6,92 punten. Vanaf 2005/2006 speelt hij in HZVV 1 en scoorde in die twaalf seizoenen 101 competitiedoelpunten. Daarmee is hij ook topscorer aller tijden van H.Z.V.V. Dit seizoen scoorde hij 23 competitiedoelpunten, zes in de beker en tien in oefenwedstrijden.

Hij maakte al drie keer een treffer in een kampioenswedstrijd. De prijswinnaars ontvingen uit handen van voorzitter Reinier de Boer van de Rood Witten een unieke gegraveerde spiegelklok van glas.

Op de foto: De prijswinnaars van de speler van het jaar verkiezing. Van links naar rechts: .

Geef een reactie