Hoogeveen – Onder andere marsepeinen varkens, olifanten, muizen en pieten werden er maandag 31 oktober en dinsdag 1 november gemaakt in het praktijklokaal van de Business Brood en Banket-opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen.

marsepeindagen

De eerstejaarsstudenten assisteerden bakkers uit Noord-Nederland bij de productie van zo’n 2000 kilo Lubeca-marsepein voor de feestdagen in december. Een leuke praktijkervaring, waar de studenten veel van leren!

Bakkerij Mulder uit Hoogeveen, Bakkerij Fleddérus uit Hooghalen, Ambachtsbakker ten Napel uit Klazienaveen, Bakker Prins uit Scheemda en Bakker Meijer uit Hoogezand waren afgelopen maandag aanwezig om figuurtjes van marsepein te maken en begeleiding aan de studenten te bieden. De organisatie van de Marsepeindagen lag in handen van Hela Thissen uit Venlo, de leverancier van marsepein.

De eerstejaarsstudenten zijn razend enthousiast over deze dagen. Er wordt hard gewerkt. Tijdens de praktijklessen werden ze al op de Marsepeindagen voorbereid. Linda Siekman (17) is tweedejaars en mocht wederom deelnemen: “Praktijk is het leukste wat er is. Zo kan ik nog meer ervaring op doen. Ik mocht vandaag bakkerij Ten Napel uit Klazienaveen helpen bij het maken van marsepein.”

Door Henk Boer

Geef een reactie