Hoogeveen – Eerstejaars studenten van de Business Brood en Banket-opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen assisteerden maandag 31 oktober en dinsdag 1 november bakkers bij de productie van ruim 2000 kilo marsepein voor de feestdagen. In de praktijkruimte van de school voor middelbaar beroepsonderwijs werden onder andere varkens, muizen, appels en bananen van marsepein gemaakt. Klapstuk waren toch wel de creaties die per ons worden verkocht. Zo was er een prachtige ijsbeer.

Onder andere Bakker Prins uit Scheemda, Plaizier uit Hoogeveen, Fleddérus uit Hoogghalen en Alsady uit Assen waren aanwezig om figuurtjes van marsepein te maken en begeleiding aan de studenten te bieden. Brood- en banketbakkerij Alsady nam voor het eerst deel aan de marsepein happening. De organisatie van de Marsepein-dagen lag in handen van Hela Thissen uit Venlo, de leverancier van marsepein.

De eerstejaars zijn erg enthousiast over de marsepeindagen. Er wordt hard gewerkt en veel van de bakkers geleerd. De studenten van de opleidingen uitvoerend bakker, niveau 2, en zelfstandig werkend bakker, niveau 3, zijn goed op de marsepeindagen voorbereid. Tijdens de praktijklessen op school werken de eerstejaars naar deze dagen toe.

Serena van Breukelen (17) uit Zuidwolde is één van de studenten die deze dag meehelpt: “Creatief bezig zijn en met de handen werken is het leukste wat er is. Ik heb vandaag zelfs met een airbrush leren werken.” De airbrush wordt gebruikt om kleurstof op marsepein aan te brengen. Ze vervolgt: “Binnenkort ga ik stagelopen bij banketbakkerij Dorgelo in Dedemsvaart. Hopelijk leer ik daar nog veel meer. Ik werk daar nu ongeveer een jaar in de winkel, maar mag tijdens mijn stage ook in de bakkerij aan de slag.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.