Door Michel Stempher

Hoogeveen – Martijn van IJzendoorn heeft zijn voorsprong uitgebreid. Na zeven rondes heeft de Wateringse meester slechts één remise hoeven toestaan. Een groep van drie spelers volgt op twee punten van Van IJzendoorn. In het jeugdtoernooi hebben Wilmer Oostindjer en Leon Wassen hun poule gewonnen dus zij mogen het in de finale tegen elkaar opnemen.

Foto - kopie Foto 2 - kopieMartijn van IJzendoorn gaf tegenstander Jan Ekke de Vries een aanval. De Vries staat te boek als een fervent aanvaller dus het was een gewaagde keuze. De kracht van Van IJzendoorn werd in de partij echter snel zichtbaar, hetgeen resulteerde in een tekort aan wachtzetten voor zijn tegenstander. De Vries moest een schijf offeren, maar hij kwam er in het vervolg niet meer aan te pas. Van IJzendoorn heeft na zeven rondes alweer 13 punten vergaard.

Macodou N’Diaye kreeg een erg taai spelende Aigul Idrisova tegenover zich. Idrisova kwam lang niet in de problemen, maar na een onzorgvuldigheid van haar kwam N’Diaye op dam. Ondanks het grote aantal schijven dat Idrisova nog bezat, was er geen redden meer aan. Dankzij deze overwinning komt N’Diaye op 11 punten. Sven Winkel en Nick Hoving staan evenals N’Diaye na vandaag op 11 punten. Sven Winkel wist na een moeizame partij te winnen van Floris Tol, de grootste verrassing van het toernooi en Nick Hoving vloerde Gert Bosker middels een kleine combinatie.

Het jeugdtoernooi kende vandaag de laatste wedstrijden uit de groepsfase. In poule A pakte Wilmer de eerste plek door Shauna Luisman vrij gemakkelijk te verslaan. In poule B bleek Leon Wassen de sterkste. Hij won zijn poule zelfs met een 100%-score.

Zaterdag om 10:00 uur start de achtste en laatste ronde van het hoofdtoernooi, alsmede de finalerondes van het jeugdtoernooi. Wilmer Oostindjer en Leon Wassen nemen het hierin in de finale om de 1e plek tegen elkaar op.

Door Henk Boer

Geef een reactie