Sport

Martijn van IJzendoorn de trotse koploper

Door Michel Stempher Na zes rondes gaat Martijn van IJzendoorn aan de leiding met elf punten, mede dankzij een overwinning op GMI Macadou N’Diaye. Jan Ekke de Vries en Aygul Idrisova volgen Van IJzendoorn op de voet met een puntentotaal van tien. Op negen punten staat vervolgens een groep van negen spelers.

Foto

Martijn van IJzendoorn speelde in de vijfde ronde een schitterende partij tegen Macadou N’Diaye. De grootmeester uit Senegal leek bang voor Van IJzendoorn, want hij speelde een ontzettend verdedigende strategie. De Wateringse topspeler wist desondanks heel groot voordeel te bereiken en hij gaf dat voordeel niet meer uit handen. In de zesde ronde besloot Van IJzendoorn wat gas te terug te nemen. Tegenstander Sven Winkel kon vrij gemakkelijk naar remise varen.

Jan Ekke de Vries en Aygul Idrisova, de naaste concurrenten van Van IJzendoorn, speelden in de vijfde ronde tegen elkaar. In een spannende partij, waarin De Vries al snel een actieve randschijf plaatste, werd het evenwicht nooit echt verstoren. In de zesde ronde trad Jan Ekke de Vries aan tegen Danny Staal. Op papier zijn dit twee gelijkwaardige spelers, maar in de partij walste De Vries ogenschijnlijk gemakkelijk over zijn tegenstander heen. Aygul Idrisova trad aan tegen Jitse Slump. Het supertalent uit Landgraaf kwam in het middenspel een schijf achter, doordat Idrisova een ontzettend creatief plan uit de hoge hoed toverde. Slump had nog wel enige compensatie, maar tot serieuze remisekansen kwam het niet meer.

Vrijdag om 13:00 uur start de zevende, en tevens voorlaatste, ronde van het hoofdtoernooi. Martijn van IJzendoorn mag het dan opnemen tegen een van zijn naaste concurrenten: Jan Ekke de Vries. Aygul Idrisova krijgt echter de grootmeester Macadou N’Diaye op haar bord aangereikt. Het belooft wederom ontzettend spannend te worden. Op hetzelfde tijdstip als het hoofdtoernooi gaat de derde ronde van het jeugdtoernooi van start.

Geef een reactie