Hoogeveen – Martijn van IJzendoorn heeft zeer overtuigend het zevende MTB Open gewonnen. Mede dankzij een overwinning op Nick Hoving heeft Van IJzendoorn maar liefst drie punten meer dan de achtervolgers. Op de tweede plek is grootmeester Macodou N’Diaye geëindigd en derde werd Sven Winkel. Het jeugdtoernooi bleek een prooi voor Wilmer Oostindjer.

foto1

In de laatste ronde heeft Martijn van IJzendoorn zijn toernooi in stijl afgesloten. Nick Hoving werd compleet zoek gespeeld en na een offer van van IJzendoorn was het helemaal gedaan. In totaal heeft Van IJzendoorn maar liefst 15 punten behaald; slechts één speler (Sven Winkel) wist het beest uit Wateringen een punt afhandig te maken. Macodou N’diaye speelde in de laatste ronde remise tegen Sven Winkel en hiermee zijn zij op de tweede en derde plek geëindigd met een puntentotaal van 12. Mor Seck, Olga Fedorovich en Bert Aalberts hebben ook twaalf punten verzameld, maar zij deden dit tegen minder sterke tegenstanders.

foto2

In de sub klassementen was het, in tegenstelling tot de strijd om de eerste plek in het algemene klassement, spannend tot de laatste zet. Vooral de overwinning van Jan Bazuin in zijn ratingklassement is opvallend; de man uit Zuidwolde laat al enkele jaren zien dat hij aan zijn nieuwe jeugd begint en nu pakt hij zelfs een gouden plek in zijn klassement!

Het jeugdtoernooi werd gewonnen door Wilmer Oostindjer. In de opening kwam Oostindjer een schijf voor tegen Leon Wassen en dit bleek beslissend voor de partij. In de strijd om de derde plek was het erg spannend. In de reguliere partij speelden Sil Bols en Vera Brunink remise. De barrage die hierop volgde werd gewonnen door Sil Bols en daarmee pakte Bols het brons.

Door Henk Boer

Geef een reactie