Hoogeveen – Bezorgde inwoners van Hoogeveen en omgeving konden gisteravond 13 februari een dialoog aangaan met de instanties die werken aan de plannen rondom de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal. 

De zaal van de Tamboer zat boordevol en zelfs de foyer puilde uit. Daarom werd besloten geen pauze te houden om een chaos te voorkomen. Zelfs werd er gesommeerd om niet op de trappen te gaan zitten vanwege de veiligheid volgens Rick van Asperen, de onafhankelijke gespreksleider.

Spanning en onzekerheid was goed merkbaar onder de aanwezigen. Na inleidende woorden van de sprekers waren de aanwezigen nog niet veel wijzer geworden.

In de Tamboerzaal en de foyer was er de mogelijkheid voor discussie tussen inwoners van Hoogeveen en omgeving en de instanties rondom het Bethesda ziekenhuis. In de foyer werden vragenlijsten uitgedeeld welke door Rick van Asperen de onafhankelijke gespreksleider voorgelezen werden aan het forum. Er was regelmatig een applaus of boe- geroep.

De gespreksleider die, ondanks de verhitte momenten, de avond door de dialoog heeft geleid vroeg hij het publiek naar de sfeer. De meerderheid van het publiek gaf toen aan ontspannen in de zaal te zitten, hoewel een klein deel vooraf toch al de spanning voelde. De groene kant van de kaarten waren in de meerderheid voor dit moment.

Sprekers van maandagavond waren:

  1. K. Loohuis, burgemeester van Hoogeveen.
  2. C. van de Wiel, lid Raad van Bestuur bij Treant Zorggroep.
  3. K. Reenders, actiecomité ‘Red Bethesda’.
  4. J. Dijkema, huisarts bij Gezondheidscentrum De Weide.
  5. E. Giethoorn, wethouder gemeente Hoogeveen.
  6. D. Post, stafvoorzitter Treant Zorggroep.
  7. N. Hoogers, divisievoorzitter Zilveren Kruis.

Post en Hoogers voegden zich toe aan het forum. Hoogtepunten kan u zien op de video waarbij de interruptiemicrofoons veelvuldig gebruikt werden. Ook het betoog van de heer Koppe (voormalig gynaecoloog) was erg kritisch t.o.v. Treant. Hierdoor kreeg hij het ene na het andere applaus van de aanwezigen.

Actievoerder van het eerste uur Frits Kappers was uitermate tevreden met de opkomst. “Hoogeveen heeft op niet mis te verstane wijze laten zien en horen hoe het over de plannen voor ziekenhuis Bethesda denkt.”

De rechtstreekse uitzending van Radio Hoogeveen was te beluisteren op 106.8 in de ether en 104.1 op de kabel.

Geef een reactie