Hoogeveen –  11 maart 2016 – Op zaterdag 19 maart 2016 doet McDonald’s restaurant Hoogeveen mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon.Landelijke Opschoondag

McDonald’s restaurant Hoogeveen steekt tijdens deze dag met medewerkers en vrienden de handen uit de mouwen om de buurt op te ruimen. Daarmee vraagt zij aandacht voor het verminderen van zwerfafval.

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich die dag extra in om zwerfafval in hun directe omgeving aan te pakken. Manu Steijaert, algemeen directeur van McDonald’s Nederland: “Al onze medewerkers zetten zich dagelijks in om zwerfafval te beperken. Medewerkers ruimen meerdere malen per dag zwerfafval op, zowel op het terrein van het restaurant als in de directe omgeving. Wij zien het bestrijden van zwerfafval als een gedeelde verantwoordelijkheid van onze restaurants en onze gasten. Helaas kunnen we niet voorkomen dat verpakkingen van onze producten niet altijd in de afvalbak belanden. Om te kijken op welke manieren we met elkaar zwerfafval verder kunnen reduceren werken we daarom al jaren samen met de Stichting Nederland Schoon. Het blijft goed om hier aandacht voor te vragen. Ik ben dan ook trots dat zoveel restaurants en medewerkers dit jaar weer meedoen met de Landelijke Opschoondag.”

Tijdens de Landelijke Opschoondag laat McDonald’s restaurant Hoogeveen zien hoe belangrijk zoiets eenvoudigs als opruimen is. Zaterdag 19 maart gaan zij daarom met medewerkers het goede voorbeeld geven en samen de omgeving schoonmaken. Voor iedereen die mee wil doen wordt er om 09:00 uur verzameld bij McDonald’s restaurant Hoogeveen.

Datum en tijdstip opruimactie: 19 maart 2016, 11:00 uur

Adres:
Griendtsveenweg 38
7901 EA, Hoogeveen

McDonald’s en Stichting Nederland Schoon
McDonald’s is Supporter van Schoon. Supporter van Schoon is een landelijk initiatief van Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Samen met Stichting Nederland Schoon doet McDonald’s onderzoek naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo plaatst McDonald’s in samenwerking met Stichting Nederland Schoon prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle nieuwe McDonald’s restaurants. Op deze manier is er altijd een mogelijkheid om afval in de prullenbak te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s. Meer weten over McDonald’s samenwerking met Stichting Nederland Schoon en de initiatieven rondom zwerfafval?

Door Henk Boer

Geef een reactie