Hoogeveen – Op zaterdag 25 maart 2017 doet McDonald’s restaurant Hoogeveen mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. De medewerkers steken samen met zoveel mogelijk buurtbewoners de handen uit de mouwen om de buurt op te ruimen.

Tijdens de Landelijke Opschoondag vragen bedrijven, organisaties en gemeenten door het hele land aandacht voor zwerfafval. Ook McDonald’s restaurants zetten zich tijdens die dag extra in om zwerfafval in hun directe omgeving aan te pakken. David Cleynhens, Manager Sustainability van McDonald’s Nederland: “We ruimen iedere dag meerdere malen de omgeving van onze restaurants op, maar zwerfafval is een verantwoordelijkheid van iedereen. Om zwerfafval te reduceren moeten we daarom samen de handen uit de mouwen steken. We werken al jaren samen met Stichting Nederland Schoon en zetten ons op deze speciale dag extra in om zwerfafval onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar doet weer een groot aantal restaurants en medewerkers mee en daar ben ik bijzonder trots op.”

Alle Peereboom, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Hoogeveen voegt toe: “Tijdens de Landelijke Opschoondag laten we zien hoe belangrijk, maar ook hoe gemakkelijk het opruimen van zwerfafval is. Daarom steekt McDonald’s Hoogeveen ook zaterdag 25 maart de handen uit de mouwen om het zwerfaval dat op het parkeerterrein en in de nabije omgeving ligt op te ruimen. Deze actie is onderdeel van het gezamenlijk streven van gemeente en lokale scholen om de schoonste gemeente van Nederland te worden. Iedereen die daarbij wil helpen is natuurlijk van harte welkom!”

Datum en tijdstip opruimactie: 25 maart 2017, 10:30 uur
Adres: Griendtsveenweg 38,
7901 EA Hoogveen McDonald’s en Stichting Nederland Schoon

Om de omgeving van de 246 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, heeft McDonald’s samen met Stichting NederlandSchoon onderzoek gedaan naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo zorgt McDonald’s voor prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle McDonald’s restaurants om het gasten zo gemakkelijk mogelijk te maken hun afval weg te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en tot ver buiten het restaurantterrein. Meer weten over de samenwerking van McDonald’s met Stichting NederlandSchoon en de initiatieven rondom zwerfafval? Kijk op www.mcdonalds.nl/meerweten.

Door Henk Boer

Geef een reactie