Hoogeveen – Tijdens de Hoogeveense Eikstaete Diabetes Challenge gaan ongeveer 30 mensen, de meesten met diabetes, wekelijks gezamenlijk wandelen om zo te werken aan hun gezondheid.

Iedere week gaat er een zorgverlener van Medisch Centrum Eikstaete mee. We trainen om van 27 t/m 30 september mee te doen met de Nationale Diabetes Challenge Week. In die week wandelen we vier dagen aaneengesloten. Drie dagen lokaal en de vierde dag, samen met alle deelnemers van alle andere locaties in Nederland, op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Voor de Nationale Diabetes Challenge hebben vele partijen uit het zorg- en het beweegdomein de handen ineengeslagen. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te brengen. Eerdere edities van de NDC hebben namelijk aangetoond dat de NDC een zeer effectieve en efficiënte behandeling is van de ziekte. Alleen al door te wandelen verloren deelnemers in 2016 gewicht, daalden hun bloedglucosewaardes en verbeterde hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam volledig van de medicijnen af. De zorgverleners, die niet langer hun patiënten toespraken in de spreekkamer maar met hen gingen wandelen, kregen meer plezier in hun werk.

Geef een reactie